Harmadik győzelem zsinórban.

A kosárlabda NBIA alsóházának utóbbi két mérkőzését – MAFC idegenben, és Nyíregyháza hazai pályán – megnyerte a jászberényi csapat, így minden hazai játékos és szurkoló a harmadik meccs megnyerésében bízott, április 10-én, vasárnap este.

Jól is kezdtek kosarasaink. Rakics adta meg az alaphangot egy duplával, majd egy triplát is beszórt a vendégek gyűrűjébe. Szerencsére a játékostársak is „vették a lapot” és követték légiós társukat és meg sem álltak 11-ig. A vendégek kicsit meg is átalkodtak és csak 5 perc elteltével jegyezték első pontjukat. Innentől kezdve aztán fel is zárkóztak egészen egy találatig, de szerencsére a kisszünetre már öt (20-15) volt a különbség javunkra. A 2. etapot Cseh György nyitotta egy kettessel, majd gyorsan 15 egységnyire hízott a jászberényi előny. Ez még több lehetett volna, de sajnos – ugyanúgy, mint szerdán a Marso ellen – bizonytalanul ment a büntetők értékesítése. Szerencsére a – biztos bent maradás tudatában a – vendégek igen visszafogottan játszottak és így, tíz fölé (40-27) nőtt a hazai vezetés a nagyszünetre.

jkse_szeged 4.jpg

Fotó – Gémesi Balázs

A negyedórás pihenő úgy tűnik jót tett a nagy kedvvel játszó Rakicsnak, aki egy trojkával jelezte, hogy mestere ennek a dobás nemnek. Lelkesedése a többiekre is serkentően hatott, pláne amerikai centerünkre Shermanra, aki egy látványos zsákolással emelte az amúgy sem csendes nézőtér hangerejét. Mindezeknek szemmel látható jelei is egyre jobban megmutatkoztak, mert már 22 pontos előnyt (62-40) mutatott a falitábla a 3. etap végén. Az eltelt 30 percet alapul véve szinte mindenki tisztában volt azazl, hogy hazai győzelemmel végződik a találkozó, csupán az arányok nem voltak még ismertek a záró negyed elején. Természetesen ezt Szekulovics mester is érzékelte és – a hazai publikum nagy örömére – minden játékosának lehetőséget adott a játékra. Így a meccs végén együtt örülhettek a 21 pontos sikernek.

JP-TOP COP Jászberény – Naturtex-SZTE-Szedeák 74-53

JKSE: Rakics 21/12, Caffey 12/3, Horváth 4, Dramicsanin 8, Sherman 16. Csere: Cohn 2, Cseh 4, Szögi 5/3, Soós 2, Buzsáki -, Mándoki -, Bános –

Megérdemelten győzött tehát a berényi legénység és megtette az első lépést, hogy ne kelljen play-outot játszania.  Ehhez természetesen szombaton április 16-án le kell győzni – szintén hazai pályán – a fővárosi MAFC együttesét és azt követően, április 23-án, Nyíregyházán Sitku Ernő gárdáját.