Első a Bercsényi

Múlt héten rendezték a III. korcsoportos fiúk részére, a labdarúgó diákolimpia küzdelmeit a jászberényi körzetben, hét csapat részvételével.

Az egyik csoportban a Gyakorló, a Jászárokszállás Széchenyi és a Jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola, míg a másikban, a Bercsényi, Jászapáti AMI, Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és a Lehel Vezér Gimnázium viaskodott egymással.

Jászárokszállás egy győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte a csoportküzdelmeket, a Gyakorló pedig másodikként jutott be a négyes döntőbe egy győzelem, egy vereséggel a tarsolyában. A másik csoportban a Bercsényi 0:0-val kezdett az LVG ellen, majd mind a Nagyboldogasszonyt, mind Jászapáti csapatát legyőzte csoportelső lett. A 2. helyen Jászapáti AMI csapata végzett, így következhetett az elődöntő. Jászapáti AMI, büntetőkkel győzte le Jászárokszállást, míg a Bercsényi 1:0-ra verte a Gyakorlót, így alakult ki a döntő párosítása. A harmadik helyért a Jászárokszállás szintén büntetőkkel győzte le a Gyakorlót.

A Bercsényi a döntőben újra 2:1-re verte a Jászapátit , így megnyerte a helyi küzdelmeket és a Jászapáti AMI csapatával együtt jutott tovább a megyei elődöntőbe amit szintén Jászberényben rendeznek majd.

A győztes csapat névsora: Mató József, Perlaki Kristóf, Muhari Zoltán, Kálmán Levente, Molnár Dávid, Vas Olivér, Perlaki Gergő, Bőtös Bálint, Borbás Martin, Hamar Péter, Panyi Barnabás, Solti László, Benedek Zétény.

Kiss Attila, a Bercsényi testnevelő tanára.