Nagyon kellett ez a győzelem

Több mint egy hónapja, a Nyíregyháza elleni 2-1 –es győzelemnek örülhettek a berényi focidrukkerek utoljára. Szerencsére ezen a hétvégén megszakadt a rossz sorozat és végre jó, és ami a lényeg, eredményesen játszottak a berényi focisták.

A mérkőzés elején amolyan szokásos tapogatódás folyt a pályán, majd a hazai csapat fokozatosan átvette a kezdeményezést. A berényi fölényt a szögletrúgások tükrözték leginkább, de veszélyes helyzet nem alakult ki a vendégek kapuja előtt. Egy szűk félóra elteltével aztán ez is megváltozott. Egy hazai támadás után kipattant a labda, éppen a 18-19 méterre álló Ludasi Martin elé, aki nem cifrázta, hanem kapásból óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba, 1-0. Továbbra is lendületben maradt a berényi alakulat és egy újabb támadás alakalmával a nagy helyzetben lévő Kis Róbertet buktatták. A megítélt büntetőt a Páles Tamás értékesítette, 2-0. A JFC védője góllal ünnepelte tehát Nóra kislányának születését.

jfc - ftkany szövegbe.JPG

Fotó – Pesti József

A második játékrész elejét is „meghajtotta” a berényi legénység. Sorozatosan vezették támadásaikat, ami az 57. perc táján góllá is érett. Tisza Kálmán futott el a baloldalon, majd mesterien ívelt a kapu elé. A jókor érkező Kis Róbert megforgatta a védőket és 6-7 méterről védhetetlen lövést küldött a bal felső ficakba, 3-0. A nagy kedvel játszó középpályás alig két perc elteltével, ismét a kapuba talált. Kissé baloldalra kisodródva, – hasonló távolságból, mint előzőleg – éles lövést küldött kapura. Ez olyan remekül sikerült, hogy éppen befért, Tajti Norbert és a kapufa közé, így máris 4-0-s vezetésre tett szert a berényi csapat.  A biztos vezetés tudatában kicsit kiengedtek a fiúk, ami majdnem rosszul sült el. Egy félpályáról hazaadott labdára rácsapott a vendégek egyik csatára, kicselezte a kifutó Miskit, ám a friss erő – 1-2 perce becserélt – Litkei Barna beérte és szögletre mentett. Nagy helyzet volt! Szerencsére a vendégcsapat további próbálkozása már nem jelentett újabb veszélyt, így hazai győzelemnek örülhettek a szemerkélő esőben kilátogató drukkerek.

Jászberényi FC – Felsőtárkány 4-0

„Látva a klubtársaim remek és főleg eredményes játékát, azt is elfelejtettem, hogy a karom sajog a műtét után!” – mondta a lábadozó Lékó Gergő, aki nem bírta ki, hogy ne látogassa meg kollégáit. Megérdemelten győzött tehát Gergő csapata, ami már nagyon hiányzott mind a társaknak, mind a kilátogató szurkolóknak is. Remélhetőleg a következő héten, Punokon is jó játékkal rukkolnak majd ki.