Kocza István újabb „mesternégyese”

Úgy látszik Kocza István városunk Rubik-kocka forgatójának kitűnő képviselője „Norvég formában” van, hiszen Mariborban is négy alkalommal hirdették ki győztesnek.

A Rubik Ernő világszerte elterjedt kockái továbbra is nagyon népszerűek Európában, hiszen alig van olyan hétvége, hogy ne gyűlnének össze az általa alkotott kockák szerelmesi. Ha csak teheti és ideje engedi, Kocza István is tiszteletét teszi nagyon sok versenyen, és ha már ott van, nem igen érkezik haza dobogós helyezés nélkül.

Asztalhoz ült legutóbb a „Slovenian Open” elnevezésű versenyen is, amit Mariborban rendeztek. Természetesen ezúttal is bekötött szemmel versenyzett, azaz a vakon kirakásban mérettette meg magát. Megismételte Norvégiában aratott sikerét, azaz Mariborban is négyszer vehette át az első helyezettnek szóló elismerést. Ezúttal is a 3×3, 4×4, 5×5 és a 3×3 –as kockák un. multi kirakásában (ki tud több kockát kirakni egy adott időn belül) nem talált legyőzőt. 

Kocza István nem egyedül utazott a szlovén városba, vele volt Jakus Donát is, aki kezdi bontogatni szárnyait – István mellett – hiszen egyedüli magyarként jutott be a 2×2 –es kocka kirakásának döntőjébe