Bocik a csomagtartóban

Személygépkocsival szállították a jásziványról lopott borjúkat. A jászapáti rendőrök igazoltatták és elfogták a két férfit.

A Jászapáti Rendőrőrs két járőre április 5-én Jászkisér egyik utcáján igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit és annak utasát. A rendőrök átvizsgálásakor észlelték, hogy a jármű a ledöntött hátsó ülésein két kis boci feküdt. A járőrök elszámoltatták a két férfit, akik zavartan viselkedtek, egymással ellenmondásba keveredtek és az állatok eredetét nem tudták igazolni. Pár perccel később kiderült, hogy a borjúkat igazoltatásuk előtt tulajdonították el egy jásziványi tanyáról.

A járőrök az ellenőrzéskor továbbá megállapították, hogy a jármű sofőrje nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

A rendőrök lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták és a Jászapáti Rendőrőrsre előállították a két férfit. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a jogsértőket és a lefoglalt állatokat tulajdonosának visszaadták.