Rövid sporthírek

Röplabda. Április 1-jén, pénteken játszották a JRK – BRSE női röplabdamérkőzés 2. találkozóját. A két csapat összecsapása nagy csatát hozott, de ismét a békéscsabai női együttes volt a jobb. Sőt, rá két napra hazai pályán is a viharsarkiak bizonyultak jobbnak.  Jászberényi RK – Linamar Békéscsaba 0-3.

Futball. Idegen pályán eredménytelen a jászberényi futballcsapat. Ez a szomorú tény szombaton , április 2-án is beigazolódott. Igaz, ugyan hogy ezúttal a bajnoki címre pályázó Cegléd vendége volt a JFC. Jól is játszottak, de végül is a vendéglátók nyertek. Ceglédi VSE – Jászberényi FC 2-1. Folytatás április 9-én, szombaton, amikor a 14. helyezett Felsőtárkány lesz a vendég Jászberényben. A mérkőzés 16 óra 30-kor kezdődik.

Kosárlabda. A rájátszás második játéknapját bonyolították a kosárlabda NB I A csoportjában. Az alsóházban szereplő Jászberény a sokkal jobb mutatókkal rendelkező Műszaki Egyetem vendége volt és győzelemmel térhetett haza a fővárosból. MAFC – JP-TOP COP Jászberény 80-87. Folytatás szerdán, azaz április 6-án, – lapzártánk után – amikor a Nyíregyháza lesz a vendég Jászberényben.

Jégkorong. Lejátszotta utolsó alapszakaszbeli meccsét a Jászberényi CHC jégkorongcsapata az Amatőr Hoki Liga II. osztályában. ESMTK Jégtörők – Jászberényi CHC 2-7

Utánpótlás labdarúgás NBII. U-15: JSE – Dunaharaszti 5-1, Veresegyház – JFC 4-2; U-14: JSE – Dunaújváros 12-0, Veresegyház – JFC 4-0; Megyei kiemelt: U-19: JFC – Karcag 3-0, U-16: JFC – Karcag 12-0.

Sakk NB II. Erkel csoportban szereplő jászberényi sakkcsapat a 10. fordulóban rangadót játszott Andornaktályán.  A 7. hely megszerzésének szempontjából nagyon fontos mérkőzésen sikerült nyerniük a berényi sakkozóknak: Andornaktálya SE – Jászberényi Sakk Kör 5-7.