Döntetlent érdemeltek volna…

Azt már korábban megállapítottuk, hogy idegen pályán eredménytelen a jászberényi futballcsapat. Ez a szomorú tény szombaton (04.02.) is beigazolódott. Igaz, ugyan hogy ezúttal a bajnoki címre pályázó Cegléd vendége volt a JFC. Jól is játszottak, de végül is a vendéglátók nyertek.

Nagy a harc az NB III. Keleti csoportjában az elsőségért folytatott harcban a Nyíregyháza és Cegléd futballcsapata között. Így egy-egy esetleges „megbotlásnak” nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál. Nem jó előjelekkel érkezett a berényi gárda a meccs színhelyére, hiszen a csapatkapitány Mile Krisztián és Kis Róbert több színes lapot gyűjtött korábban így nem húzhattak mezt magukra. Nagyon jól kezdett a berényi együttes: Igor Nyicsenkomár a 2. percben mattolhatta volna a hazaiak kapusát, hiszen egyedül mehetett kapura, de elcsúszott és rosszul is találta el a labdát. Később szintén a JFC szőke csatárának volt nagy helyzete, de ez is kimaradt. Sőt még egy óriási berényi lehetőség adódott a gólszerzésre, de a ceglédi kapu ezúttal is érintetlen maradt.

A 2. játékrészben aztán több gól is esett. Az első mintegy 10 perc elteltével, amit a Cegléd javára írtak. Egy beívelt labdába a csereként beállt Peres Csaba „piszkált” bele, Miski ugyan kapufára ütötte, de csak beperdült a hálóba a labda, 1-0. A berényi gárda most már az egyenlítéssel próbálkozott, volt is lehetősége, de Igor Nyicsenkoöt méterről sem talált a kapuba. A továbbiakban inkább a Cegléd dominált és úgy nézett ki, hogy egygólos lesz az összecsapás vége. Ám a 87. percben a házigazdák ismét betaláltak, egy szöglet utáni kavarodás után, 2-0. Erre a berényi alakulatnak is volt válasza, Ulvicki a hosszabbításban egy beadást fejelt a hálóba.

Ceglédi VSE – Jászberényi FC 2-1.

JFC:Miski Zoltán – Lékó Gergő, (László Krisztián), Páles Tamás, Ulvicki Mihály, Sorecz Szabolcs – Tisza Kálmán, Szanyi Krisztián, Kovács Dániel, Ludasi Martin, Litkei Barna – Igor Nyicsenko, (Nagy Szabolcs).

Pikó Attila technikai vezető szerint – összevetve a helyzeteket és a két félidőt -, a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. Mint elmondta egy sajnálatos esemény is történt. Lékó Gergő a 84. percben súlyos sárülést, kulcscsonttörést szenvedett, miután egy „légi-csata” után ráesett ellenfele. Gergővel sikerült beszélni, aki elmondta, hogy a lehetőségekhez képest jól van, és rövidesen műteni fogják.

Folytatás április 9-én, szombaton, amikor a 14. helyezett Felsőtárkány lesz a vendég Jászberényben. A mérkőzés 16 óra 30-kor kezdődik.