Sokat érhet a MAFC elleni győzelem

A rájátszás második játéknapját bonyolították a kosárlabda NB I A csoportjában. Az alsóházban szereplő Jászberény a sokkal jobb mutatókkal rendelkező Műszaki Egyetem vendége volt és győzelemmel térhettek haza a fővárosból.  

Nem igazán jól kezdődött a találkozó csapatunk számára, hiszen nagyjából a hazaiak akarata érvényesült, sőt egy dudaszó előtti triplával hatpontos (30-24) előny birtokában pihenhettek a kisszünetben. A 2. etap eleje még az előzőt is felülmúlta, hiszen gyorsan tíz fölé ugrott a különbség a MFC javára. Szerencsére Sherman vezérletével és főleg pontos találataival egy találatnyira megközelítették a vendéglátókat. Viszont ennek az etapnak a vége is a fővárosiaknak sikerült jobban és a nagyszünetre is előnnyel vonulhattak le, de most nem hat, hanem hét (52-45) volt a differencia.  

A második játékrészben aztán már kiegyenlítettebb lett a játék, szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. Berényi részről továbbra centerünk, Sherman termelte a pontokat, de már intenzív lett Caffey segítségei is, hiszen a kis amerikai két trojkát is beszórt. De még mindig a fővárosiak előnyével kezdődött az utolsó etap. Igaz már csak kettő (72-70) volt a különbség a két gárda között. Így nyílt maradt a mérkőzés, továbbra is nagy volt a küzdelem és mindenegyes megszerzett pont, nagy jelentőséggel bírt. A végjátékban a jobb erőnlét és a jobb koncentráció döntött. Úgy látszik, hogy végre ebben a berényi csapat volt a jobb és 11 ponttal nyerték a 4. etapot és hétponttal a mérkőzést.

MAFC – JP-TOP COP Jászberény 80-87

JKSE:Caffey 23/6, Cohn 13/3, Rakics 6/6, Horváth Á. 5/3, Dramicsanin 10/3. Csere: Sherman 26, Soós 4, Szögi -, Cseh -.

Ez az idegenbeli győzelem még nagyon jól jöhet a végelszámolásnál. Jobb és – tegyük hozzá – szerencsés esetben a play-out elkerülését hozhatja, vagy annak lehetőségét, hogy hazai pályán kezdődjék a kiesési párharc. Folytatás szerdán, azaz április 6-án, amikor a Nyíregyháza lesz a vendég Jászberényben.