Nem bírtak a bajnokesélyessel…

Pénteken (04.01.) játszották a Bercsényi úti csarnokban a JRK – BRSE női röplabdamérkőzés 2. találkozóját. A találkozó nagy csatát hozott, de ismét a viharsarki női együttes volt jobb.

Nagy volt az érdeklődés a döntőbe jutást jelentő 2. mérkőzésen, hiszen minden jászberényi – szurkoló játékos – azt szerette volna, hogy visszavágjon, vagy legalább megszorongassa a békéscsabai együttest a jászberényi hölgykoszorú. Jól is kezdődött a találkozó, hiszen az első szettben sokáig vezetett a Deme Gábor által vezényelt berényi együttes, de 16 környékén beérték őket a vendégek és innen fordítva behúztál az első etapot.

Brkovics.jpg

Fotó – Gémesi Balázs

A 2. játssza már nem hozott nagy izgalmakat, ugyanis a vártnál aránylag könnyebben szerezték Soós Nikolették pontjaikat. Deme Gábor látva a békéscsabai fölényt, több játékost is becserélt, de ők sem tudtak hozzátenni több pontot, így végül is, épp, hogy kiengedték a hazai csapatot a tízből a vendégek.

A 3. etap viszont nagy berényi lendülettel kezdődött. Ez időszakban remekül működött a jászberényi gépezet és több pontos vezetésre tettek szert. Aztán erősítettek a vendégek és kiegyenlítetté vált a küzdelem. Sokáig fej-fej mellett haladt előre a két együttes, élvezetes is volt a mérkőzés és főleg igen izgalmas. A hazai lelkes publikum legnagyobb megelégedésére közel álltak lányaink a játszma megnyeréséhez, hiszen 24-22 is vezettek. Innen fordítottak a vendégek, majd ismét a „Deme csapat” került előnybe, sőt játszma labdához jutottak kétszer is. Viszont a Békéscsaba azért jó csapat – és veretlen az idei szezonban -, mert ismét fordított és megnyerte a 3. szettet és természetesen a mérkőzést is.

Jászberényi RK – Linamar Békéscsaba 0-3

Jászberény:Krstojevic, Brkovics, Gardovic, Pintér A. 8, Bleicher N., Misonova. Csere: Lékó (liberó), Bertók (liberó), Takács B., Gregor, Borsos, Bleicher R.

JRK-BRSE 1.jpg

Fotó – Gémesi Balázs

Jó mérkőzést láthattak a Bercsényi úti játékcsarnokba kilátogató hazai szurkolók, de nagyon jól érezték magukat a vendég drukkerek is. Nem is csoda, hiszen nagyszerű játékkal, megérdemelten nyert ismét kedvenc együttesük. A Békéscsaba tehát továbbra is veretlen, és következik vasárnap (04.03.) a 3. meccs. Ha azt is hozzák a csabaiak – amire reális esélyük van – jöhet a döntő az Óbuda Vasassal.      

Természetesen dicséret illeti a jászberényi csapatot is, nagyot küzdöttek, de egy ilyen felkészült Békéscsaba ellen nem szégyen kikapni. Sőt növeli a lányok teljesítményét, mert nagyon úgy fest, hogy az idei bajnokcsapattól kaptak ki.