Kalandos asszonykeresés

Nagy örömet szereztek a helyi óvodásoknak a Cakkumpakli Színház bábszínészei, akik a háromágú tölgyfa tündérének történetét keltették életre a Malomban.

A Cakkumpakli Színház művészei ezúttal sem okoztak csalódást, hiszen igazán maradandó élményt szereztek az óvodásoknak március 23-án, szerdán. A Főnix Fészek Műhelyház pódiumán elevenedett meg a népszerű mese, a háromágú tölgyfa tündérének meséje. Zalatnay Elena, Puskás Dániel és Kőszegi Judit bábszínészek gyermekközeli előadásuk azonnal megragadta a kicsik figyelmét, de az őket kísérő felnőttek is számtalanszor kacagásban törtek ki egy-egy komikus helyzet láttán.

A mesében a zöld királyfi kalandos asszonykeresése a nyuszikával kötött barátsággal kezdődött, aki elvezette őt leendő hitveséhez, a háromágú tölgyfa tündéréhez. Úton a kastély felé a gonosz boszorkány bezárta a szépséges tündért aranyhal bőrében a varázskútba. „Innen sose szabadulsz, mert csak egy szegény ember könnycseppje menthet meg.” A boszorkány a királylány ruháját felöltve tért vissza a királyfi oldalán a palotába, aki ugyan sejtette a kelepcét, de hitt az álmenyasszonyának hirtelen barnulását illetően. A tündérnek végül a nyuszika és az arra járó szegény favágó segített és még éppen meg tudta akadályozni az előnytelen házasságot. A történet tehát boldog véget ért és mindenki elnyerte méltó jutalmát. Ki a boldog házasságot, ki a piszkos edények mosogatását, ki a maradandó meseélményt.