Nagy egyéni siker a sakk diákolimpia jegyében

Miután a sakkozók diákolimpiájának megyei selejtezőjét megnyerve az országos döntőbe jutott a Lehel Vezér Gimnázium fiúcsapata, nemcsak a hétköznapok szorgos munkája, hanem az addigi versenyek is a felkészülésüket szolgálják. Az egyéni megméretések sorában előbb Budapesten, majd Miskolcon szerepeltek a csapat tagjai közül többen is.

A teljesítmények alapján bizakodóan várhatják az április 22. és 24. között Szombathelyen megrendezendő diákolimpia csapatküzdelmét az LVG-s fiúk. A ötfős gárdából március 19-én a fővárosban ketten ültek asztalhoz az Országos Egyéni Amatőr Sakk Diákolimpia hét fordulós versenyén. Bíró Gergely 3,5 pontot gyűjtve a 2. korcsoport középmezőnyében végzett, míg a 3. korcsoportban Jenei Tardos 2,5 ponttal ugyancsak a mezőny középső részében zárt.

Szintén egyéni küzdelmekben bizonyította képességeit Farkas István Gábor, aki Miskolcon, az értékszámmal rendelkező versenyzők között kiemelkedő teljesítménnyel lett harmadik helyezett. A március 23. és 25. között zajló versenyen kiegyensúlyozottan, végig az éltáblákon játszva a kilenc forduló során csak egyetlen vereséget szenvedett, így négy-négy győzelmével és döntetlenjével hat pontot szerzett.

Mint a csapattagok felkészítője, Muhari István elmondta a fiatalok – a most említetteken kívül Fodor Balázs és Horváth Boldizsár Zalán – nagy elszántsággal készülnek a sakkcsapatok országos diákolimpiai döntőjére, melyen szeretnék méltó módon képviselni iskolájukat, Jászberényt, illetve a megyét. Ehhez jó alapot jelentenek ezek a versenyeredmények, hiszen éles helyzetben tehették, tehetik próbára magukat tanítványai, s a tapasztalatokra építve vághatnak neki az év kiemelkedő eseményének. A felkészülésükhöz és a versenyeken való részvételhez nyújtott támogatásért ezúton is köszönetet mondanak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, valamint a Lehel Vezér Gimnáziumnak.