Egy-egy gól és más semmi…

Az Újpesten elszenvedett vereség sem vette kedvét a berényi futballszurkolóknak, hiszen a szokásos létszám volt kíváncsi a Tiszaújváros elleni bajnoki fordulóra.

Igen kellemetlen hűvös idő fogadta a foci szerelmeseit és a két csapatot a jászberényi futballpályán, szombaton (06.26) délután. Sajnos az Igor Nicsenko vezette hazai alakulat sem melengette fel a publikumot. Az előkészített jegyzettömb is üresen maradt az első félidőben, mert nem volt olyan jelenet, amit érdemes volt volna papírra vetni. Azt meg fejből is megjegyezte az ember, hogy a hazai gárda ifjú kapusa, Menczeles Iván, nagyon jó mutatkozott be. Egy távoli lövést piszkált ki a felső „ficakból” majd pedig egy veszélyes beadást is látványosan ártalmatlanná tett.

A 2. félidő is hasonlóan kezdődött, azaz általában a berényi csapat uralta a pályát, ám a kapuhoz érve nem sikerült veszélyes helyzetet teremteni. Majd egy jó negyedóra elteltével, gólt kiálthattak a fagyoskodó drukkerek. Egy hazai szöglet után nem szabadult fel a vendégek kapuja. Kis Róbert balról magasan ívelte be a labdát, amit – a szöglet után elöl „felejtkezett” – Ulvicki nagyon szépen a bal alsó sarokba fejelt, 1-0. Nem sokáig tartott az öröm a nézőtéren, hiszen mint derült égből a villámcsapás, úgy következett az egyenlítés. A vendégek szórványos támadásuk egyikével közeledtek a berényi kapu elé és miközben a baloldalon az egyik védő a labda megszelídítésénél a kezét is finoman igénybe vette, a nem sokkal mellette álló asszisztens azonnal kiszúrta. Emelte zászlaját, majd tájékoztatta „főnökét” Györki játékvezetőt, aki azonnal a 11-es pontra mutatott. Meczeles Iván óriási bravúrral kiütötte a büntetőrúgást, ám Molnár László rácsapott és a hálóba juttatta a labdát, 1-1.

jfc - tiszauj 2.JPG

Fotó – Pesti József

Nem sokkal a gól után 20-22-méterrről – szokás szerint – Mile Krisztián rúghatott egy szabadrágást, de vendégek portása Tóth Csaba nagyszerű vetődéssel kitornászta azt. A meccs vége előtt mintegy 10 perccel elkezdett esni az eső és a nézők egy része elindult hazafelé. Röviddel később indult az eső elől Kis Róbert is, csak az a bökkenő, hogy a második sárga lapja után, az öltözőbe zuhanyozni. Sokat nem veszítettek az eső elöl „menekülő” nézők. Azt láthatták volna még, hogy Mile szabadrúgása a sorfalat érintve fölé szállt.

Jászberényi FC – FC Tiszaújváros 1-1

Sajnos azt kell mondani, hogy igazságos döntetlen született Húsvét előtt egy nappal a jászberényi focipályán. Ezek után felmerül kérdés: hogyan tovább? „Idegenben elégtelen” mint tudjuk, hazai pályán a sereghajtóval döntetlen, akkor melyik csapatot sikerül legyőzni a későbbiekben? Valamilyen módon azt a harcmodort kéne előhalászni, amit a listavezető, Nyíregyháza ellen mutattak a fiúk. Erre még kilenc alkalom maradt…