Rangadót nyert a női kézilabda csapat

Az elmúlt hévégén Jászberényben adtak egymásnak randevút a megyei női kézilabda bajnokságban szereplő csapatok.

Alig várták már a hosszúra nyúlt téli pihenő végét a jászberényi kézilabdás lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert végre hazai közönség előtt léphettek pályára, hiszen az aktuális tavaszi fordulót Jászberényben rendezték az Electrolux melletti sportcsarnokban az elmúlt vasárnap egész nap.

-„Kemény két és fél hónapon vagyunk túl, végig edzettük ezt az elmúlt időszakot. De ezt örömmel tettük, hiszen több mint tíz éve hogy versenyszerűen kézilabdáztunk utoljára, így nagyon élvezzük ismét az együttlétet. Jó a csapathangulat jól érezzük magunkat mind az edzéseken, mind a meccseken. Nekünk, családanyáknak nagyon jó kikapcsolódást jelent kedvenc sportágunk a kézilabda, nem mellesleg az egészségmegőrzésben is nagy szerepet játszik a rendszeres sportolás. A megyei bajnokságban ez az első idényünk, ahol az 5. helyet céloztuk meg, de jövőre már jó lenne egy dobogós helyezést elcsípnünk. Az első meccset, mint rendezők mi játszottuk és nagyon megszorongattuk a bronzéremre aspiráló Szolnoki Honvédot, mindössze csak két góllal maradtunk alul. Viszont a 2. mérkőzésünkön szeretnénk visszavágni Mezőtúrnak.” – mondta el Crespó Zsuzsanna a berényi együttes alapító tagja.  

Az új igazolások és a családos anyák közé tartozik Bús Linda is, aki még szülési szabadságát tölti héthónapos kislányával, de már elkezdte az edzéseket. „Nagyon hiányzott már a mozgás, a lányok is hívtak, így nem haboztam sokáig, örömmel jöttem közéjük. Természetesen jó érzés, ha nyerünk egy-egy meccset, de a fő szempont a kikapcsolódás, a rendszeres mozgás.” – mondta a volt NB II-es játékos.

Volt idejük kipihenni magukat a lányoknak, hiszen az utolsó meccs volt újra az övék. Mégpedig az előbb említett nagy rangadó, a mezőtúri hölgyek ellen, akik szintén az 5. helyre pályáznak.  Úgy tűnik, hogy a téli alapozás kezd kijönni a Turcsányiné Pesti Edit által vezetett csapaton, ugyanis alaposan visszavágtak a túriaknak, 9 góllal bizonyultak jobbnak náluk. Folytatás három hét múlva Tiszaföldváron.  

A megyei női felnőtt bajnokság állása:

női kézi tabella.jpg