Idegenben elégtelen!

Ismét vendégként lépett pályára városunk NB III-as labdarúgó csapata. Ezúttal a fővárosban az Újpest „fiókcsapata” fogadta a berényi alakulatot.

A múlt heti – akkor még sereghajtó – Nyírbátorban „kicsikart” döntetlen után azt gondoltuk, hogy csak egy rossz napot fogtak ki focistáink. Lehet, hogy tévedtünk, hiszen a vasárnapi fellépés szintén felejthető, ugyanis a nem igazán pengés, szinte fiatalokból álló újpesti legénység, nem kis meglepetésre „lefocizta” a tavaszi szezonra megerősített berényi csapatot.

Az első félidőben ugyan jól játszottak a fiúk, sőt egy jó tízperc elteltével az ifjú Nyicsenko kapott egy remek labdát, kiugrott vele és 13-14 méterről nagyerővel a rövidsarokba vágta, 0-1. A vezetőgólt követően, néhány perc múlva Tisza Kálmánt, sajnálatos sérülése miatt Litkei Barna váltotta. Továbbra is a berényi legénység dominált, de csak helyzetig jutottak, gólig nem.

A második félidőben aztán megváltozott a játék képe, az újpestiek elkezdtek futballozni a mienk pedig érthetetlen módon megtorpantak, aminek 7-8 perccel a kezdés után következménye is lett. Egy baloldali beadás után Sallay Botond fejese Miski kapujában kötött ki, 1-1. Sajnos a gól sem rázta fel a berényi gárdát. Sőt 10 perccel a befejezés előtt kaptak még egy gólt. Történt ugyanis, hogy a mieink rúgtak egy szögletet, a labda kifelé pattant, amiből a z vendéglátók „lekontrázták” a fellazult védelmet és Gögitz Ádámnak gratulálhattak társai. Mint később kiderült, ez a találat a győzelmet is jelentette egyben.

Újpest II. – Jászberényi FC 2-1.

JFC:Miski Zoltán – Lékó Gergő, Páles Tamás, Mile Krisztián, Sorecz Szabolcs – Tisza Kálmán (Litkei Barna)Ulvicki Mihály, Szanyi Krisztián, Kovács Dániel – Nyicsenko Igor, Kis Róbert (Csuzz Martin).   

 „Nagyon csalódott vagyok, mert a múlt héten és most is, simán le kellett volna győznünk ellenfelünket. Bár mennyire is fájó, de ki kell mondanom, hogy – kivéve az 1. fordulót – az idegenbeli szereplésünk értékelhetetlen, elégtelen. Ettől sokkal több kell a későbbiekben” – nyilatkozta hazaérve „Dr. Gottdiener Lajos a JFC elnöke.

Ez a fiaskó a 9. helyet jelenti egyelőre a JFC számára. Folytatás Jászberényben március 26-án szombaton 15.00 órai kezdettel. Az a Tiszaújváros lesz a vendég, amely pillanatnyilag a sereghajtó szerepét tölti be. Érdekes módon Nyírbátortól kaptak ki a hétvégén 1-0-ra.