Víg faültetés a Faiskola utcában

A Helyet Alapítvány Szörpölde című projektje keretében vállalkozó kedvű családok és segítők gyűltek össze szombat reggel, hogy több mint 650 fát és cserjét ültessenek a Faiskola és Vaspálya utcák által határolt területre.

A jó hangulatú kertészkedéshez az időjárás is kegyes volt, hiszen ezer ágra sütött a nap. A növények pontos ültetési helyéről és a szakszerű ültetésről szakemberek adtak útmutatást, akik a későbbiekben is felügyelik és irányítják majd a karbantartási munkálatokat a Szörpölde Ligetben. A víg munkát mi sem bizonyítja jobban, mint a sziklakert, aminek vidám arcot formáltak az építői és remélhetőleg azok arcára is mosolyt csal majd, akik arra járnak.
Amíg a felnőttek parkosítottak, a gyermekek a szolgáltatóház udvarán rúgták a bőrt, ugrálóköteleztek, játszottak, de az épületben húsvéti kézműves technikák kipróbálására, például berzselésre is volt lehetőségük. A munka után jól esett a közös ebéd, ami a jó időnek köszönhetően bográcsban készülhetett a szolgáltatóház udvarán.
Természetesen ezzel a remek közösségi értékteremtő munkával a teendők nem érnek véget, hiszen a növények továbbra is gondozásra szorulnak. Ősszel pedig virágokkal szeretnék majd tovább színesíteni a területet.