Beérték a kosarasok Nyíregyházát

Fontos mérkőzés várt kosárlabda csapatunkra tegnap este (03.16-án) hiszen a Műszaki Egyetem ellen elszenvedett vereséget egy hazai győzelemmel kellett pótolniuk.

Nem igazán jól kezdődött a mérkőzés számunkra, hiszen több mint 3 percig 0-5 állt az eredményjelzőn. Szerencsére aztán Rakics behintett egy triplát majd pedig a jászberényi irányító, Caffey percei következtek. Az amerikai ebben az időszakban szinte alig hibázott, így kis segítséggel megfordították az eredményt és az első kisszünet már 16-14-nél kezdődött. A 2. negyed elején Dramicsanin is triplázott egyet, de a kaposváriak rögtön válaszoltak. Sőt ki is egyenlítettek és a továbbiakban egyenrangú ellenfeleket láthattunk a pályán. Egyik csapat sem tudott nagyobb arányban ellépni a másiktól, így mindössze négypontos jászberényi előnnyel (39-35) kezdődött a nagyszünet.

A 2. játékrész ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, majd 55-50 után, nagyot fordult a kocka. Történt ugyanis, hogy a kaposváriak centere Marko Spica majdhogynem lefejelte Shermant, (a videó utólagos visszanézésén egyértelmű volt) amiért azonnal kiállították. Néhány támadás után pedig a Kaposvár vezetőedzőjénél Kmézics Zoránnál „szakadt el a cérna”, így neki is el kellett hagynia a színteret, heves reklamálásáért. A technikai ítéletekért járó büntetőket Cohn sorra értékesítette, így 14 pontos előnyt kovácsoltak Dramicsaninék. A vendég együttes azonban nem adta fel, edzőjük nélkül is higgadtak maradtak, és a záró etapban háromegységnyire is felzárkóztak. Később aztán két kulcsjátékosuk – Puljko és Ubilla – is kipontozódott és nélkülük már nem tudtak újítani, így az 5. jászberényi győzelmet könyvelhettük el.  

JP-Top Cop Jászberény – Kaposvári KK 85-76

Ezzel a győzelemmel a jászberényi kosarasok, beérték Nyíregyházát. Ha szombaton az alapszakasz utolsó meccsén – szintén hazai pályán – Pécs ellen is nyernek, akár meg is előzhetik a nyírségi gárdát.

Párosítás:

JP-TOP COP Jászberény – PVSK-PANNONPOWER

MAFC – Atomerőmű SE

Zalakerámia ZTE KK – MARSO Nyíregyháza

A rájátszás 5 – 5 – 4 felosztásban zajlik. Azaz a felső- és középszakasz 5-5 csapattal játszik egy újabb sorozatot, aminek végén a középszakaszból 3 csapat csatlakozik a legjobbakhoz. Onnantól – szokásos módon – a legjobb 8, kieséses párharca következik. Az alsó négy minden jel szerint: Szeged (8), MAFC (8) Nyíregyháza (5), Jászberény (5) – zárójelben a győzelmek száma – csapatai között. A 6-6 mérkőzések után, az utolsó kettő játszik két győztes meccsig a bennmaradásért.