Ha a kapufa is gólt érne…

A sereghajtó otthonában, azaz Nyírbátorban játszotta soron következő mérkőzését városunk NB III-as labdarúgó csapata ma (03.12.) szombaton délután. Sajnos 93 perc alatt csak három kapufára futotta, így a három helyett, mindössze egy ponttal gyarapodott a JFC pontjainak száma.

A listavezető Nyíregyháza legyőzése után – meg a táblázat alapján is – kötelező győzelemként képzeltük el a hétvégi játéknapot focistáink számára. Sokszor hangsúlyozzák az edzők, hogy bizony a kötelező győzelem sokszor rosszabb, mint egy éles rangadó, mert a gyengébbik csapat felveszi a „sündisznóállást” és nagyon nehéz ezt feltörni. Nos, így történt ez Nyírbátorban is. A házigazda foggal, körömmel védekezett, a mi játékosaink pedig tűz alatt tartották kapujukat. Kezdte ezt, Páles Tamás, akinek fejese fölé szállt. Majd következett Kis Róbert, aki 2 méterről sem talált a kapuba. Egy másik támadásnál pedig a kapufa volt a hazai kapuvédővel.   

A forgatókönyv nem változott a szünet után sem. A vendégek szedegették össze sárgalapjaikat, – összesen 5 db-ot – mert, hogy csak szabálytalanul tudták szerelni támadóinkat. A mieink pedig próbálták a kapuba préselni a játékszert. Többek között Szanyi Krisztián is, ám lövése a felsőlécről pattant le, de nem be, hanem kifelé. Bizonyára elleste ezt a mozdulatot kollégájától Litkei Barna is, aki meg fejjel célozta meg a kapufát. Kis Róbertnak pedig volt egy kiugrása, de azt is mentette a kapus. A 3 perces hosszabbításban sem csüggedtek a fiúk. Mile szabadrúgását a ficakból piszkálta ki Fülöp Gergő kapus szögletre. A sarokból belőtt labdát pedig 1 méterről csak a kapufára tudták rúgni játékosaink.

Nyírbátori FC – Jászberényi FC 0-0

„Óriási fölényben játszottunk olyannyira, hogy talán Miski nélkül is felállhattunk volna, mert alig kellett játékba avatkoznia. A táblázaton elfoglalt helyét igazolta a vendégcsapat játéka, de nem tudtunk élni nagy fölényünkkel” – nyilatkozta telefonon a mérkőzés után a JFC elnöke Dr. Gottdiener Lajos.

Javítani a hátvégén vasárnap, a 11. helyezett Újpest II. vendégeként lehet.