Egyre jobban leszakadunk…

A Zalaegerszege elleni vesztes meccs után világossá vált, hogy ha kosárlabda csapatunk nem nyer a fővárosban a MAFC ellen, nagyon egyedül marad a tabella végén. Sajnos ez be is következett, sőt a bajt tetézte, hogy a Nyíregyháza is győzött, bár lehet, hogy ennek sincs már jelentősége.

Jól kezdődött számunkra a fővárosi derbi, hiszen Sherman és Dramicsanin gyorsan 8 találattal lepte meg a vendéglátókat, akik nem tudtak rá válaszolni. Aztán szép lassan életre kaptak, de így is maradt négyegységnyi (17-21) előnyünk az első kis szünetre.  A második negyedben aztán – az utóbbi két meccsen halványabban játszó – Horváth Ákos fogta magát és szép sorban berámolt három triplát, amivel tovább nőtt a távolság. Később aztán nagy baj történt, mert csapatkapitányunkat, Soós Gábort – reklamálásért – végleg kiállították, így a hátralévő több mint 20 percig egyel kevesebb játékos állt Szekulovics mester rendelkezésére. Mindezek ellenére héttel (38-45) több pont állt az eredményjelzőn csapatunk neve mellett.  

A nagyszünet jót tett játékosainknak, hiszen ezt a félidőt is egy nagy robbantással, vagyis kilenc egymás utáni találattal kezdték. Ám a vendéglátók ettől sem szeppentek meg, sőt egyre többször találtak a berényi kosárba. Ez a felzárkózás olyannyira jól sikerült, hogy a 16 pontos előnyünk a nullára csökkent! Sőt az utolsó negyed – ha csak egy ponttal is (69-68) –, de hazai előnnyel kezdődött. Szerencsére a fiúk tudták tartani a lépést a vendéglátókkal, sőt Caffey és Cohn révén visszavették a vezetést is öt egységgel. Innen meg a MAFC nem adta fel, egyenlítettek és a legvégén öttalálatos győzelmet könyvelhettek el.  

MAFC – JP-TOP COP Jászberény 96-91

JKSE:Cohn 16/3, Rakics 12/6, Soós 3/3, Dramicsanin 14, Sherman 16. Csere: Caffey 10, Horváth 20/18.

Ezzel a vereséggel tovább rontotta felzárkózási esélyét a jászberényi csapat, és nagyon úgy néz ki, hogy Sitku Ernő csapatával kell majd egy páros meccset vívni a kisesés elkerülése végett.  Szerdán, március 16-án 19 órai kezdettel újabb mérkőzés vár a csapatokra, amikor Jászberényben a Kaposvár lesz a vendég.