Tavaszi munkálatok a Városi-Zagyván

Szabó Tamás polgármester szerda délben tájékoztatta a helyi sajtó képviselőit a Zagyva városi szakasza mentén zajló fejlesztésekről és felújításokról.

A Kőhíd lábánál tartott sajtótájékoztatójában Szabó Tamás elmondta, hogy a Városi-Zagyva mentén húzódó a fasor állapota elöregedés és betegség miatt leromlott. Ezért a most induló három éves programmal szeretnék fejújítani, eredeti szépségét visszaadni. A fák kivágását és helyükre szomorúfűz facsemeték telepítését szakaszosan végzik majd, az első ütemben a nagytemplom és a Huszár úti híd közti szakaszon. A gallyazás és az elöregedett, beteg egyedek kivágása a környezetük időszakos lezárásával lehetséges, ezért a lakosság türelmét és megértését kérik.
Sor kerül az alsó, megközelítőleg két kilométeres Városi-Zagyva szakasz rehabilitációjára, a piac területéről befolyó csapadékvíz áteresz átépítésére is. A halászati vízterületté nyilvánítás is folyamatban van, az engedélyek birtokában a városi szakaszon az országos horgászengedéllyel rendelkezők hódolhatnak majd sportjuknak.

A Kőhídon is hamarosan befejeződnek a felújító munkálatok, a Tulipános hídról pedig lekerülnek a lakatok, azok roncsoló hatása miatt. A jelképek elhelyezésére az erre a célra létesülő lakatfal szolgál majd.