Jászberény megmutatta értékeit

Idén harminckilencedik alkalommal került megrendezésre március 03-06. között az Utazás 2016 kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Összeállításunkban munkatársaink berényi és megyei „szemüveggel” néztek körül, majd hazatérve az első összegzést is elvégezték a szakmai stábbal.

A nézelődők forgatagában a legfőbb cél az utazni vágyók figyelmének felkeltése, egy-egy térség értékeinek vonzóvá tétele. Természetesen szívünk a Jászságért dobban, mégis elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a nemzetközi kiállítók sorában igényessége és látogatottsága alapján standunk méltán adott okot büszkeségre.
A kiállítás népszerűségét a fesztiválhangulatnak is köszönheti, hiszen látványelemekkel, rövid bemutatókkal, kóstolókkal is szórakoztatják a kiállítók a nagyérdeműt. Jászberény ebben a tekintetben is gazdagította az országos rendezvényt. Csütörtökön és szombaton jász hímző asszonyaink, pénteken és vasárnap pedig Kisuczky Éva, szépséges mézkirálynőnk, no meg az elmaradhatatlan Mézes Maci is részt vett a térség népszerűsítésében.

201603100016.jpg

Az állatkert bütykös csótányai és madárkái ugyancsak sokakat vonzottak, csakúgy, mint a kiváló minőségű méz széles választéka, melyet kóstoltak is szép számmal. A Jászság háziasszonya, Molnár Mária örömmel számolt be arról, hogy esztétikus kiadványaink keresettek voltak és a nyereményjátékunk is vonzónak bizonyult.
A „Jászberény a Jászság szíve” Berény(be)járó melléklete alapján művészeti és kulturális értékeinket kell a hozzánk érkezőnek pecsételéssel is igazolhatóan megtekintenie szeptember 03-ig és a szerencsés nyertes az élményeken túl Szántai Attila felajánlásában az ausztriai Tilly Panzióban eltölthető négy nap három éjszakás üdülési lehetőséggel is gazdagodhat.

Az idegenforgalomban komoly gazdasági lehetőség rejlik. A Jászság, azon belül Jászberény olyan értékekben bővelkedik, melyeket nem szabad kihasználatlanul hagyni. A feszített négy nap hozzájárult ahhoz, hogy egyre többen vigyék el vendégszerető jó hírünket a nagyvilágba.