Kocza István 3. „mesternégyese.”

Kocza István városunk kiváló bűvös kocka forgatója az idén is folytatta jó sorozatát.   

Kocza István Európa több országában öregbítette városunk hírnevét az elmúlt években, hiszen nagyon sok versenyen ült asztalhoz és nem mellesleg nagyon remekül bánt a Rubik Ernő által megalkotott kockákkal. A 2005 óta foglalkozik „kockázással” és úgy tűnik, az idei év igen emlékezetes marad számára, hiszen mint mondta élete legjobbját produkálta Norvégiában.

A norvég versenyre Spanyolország fővárosában, Madridban „melegített”, ahol 15 ország 103 versenyzője adott egymásnak randevút. Több versenyszámot iktattak be a rendezők, de mint ismert városunk „fenegyereke” a kocka vakon kirakásában lát fantáziát és természetesen ezúttal is ezekben a számokban indult. Nem is akárhogyan, hiszen a 4-es és 5-ös kocka vakon kirakását megnyerte. Úgy tűnik, hogy a spanyol hölgyek is mesterei a kocka forgatásának, hiszen Istvánt a multi és a 3-as vakon kirakásban egy 14 éves lány előzte meg. (Ő van Istvánnal a fényképen)

A hétvégén Norvégiába „repült” Kocza István, ahol  március 4-6. között, a „Norwegian Championship Trondheim” versenyen ült asztalhoz. Ide már kevesebben látogattak el, hiszen 6 ország 55 versenyzője mérettette meg magát, de ettől függetlenül igen erős mezőnyben kellett helytállnia. – „18 versenyszám van, ebből négy a vak. Engem csak azok érdekelnek. Így ez, életem 3. "mesternégyese", tehát egy versenyen megnyertem mind a négy vak számot.” –nyilatkozta, miután hazatért Jászberénybe.