Legyőzték a bajnokesélyest

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának listavezetője a – bajnokság megnyerésére toronyesélyes – Nyíregyháza Spartacus volt a vendég szombaton (03.05.) Jászberényben.

A mérkőzés esélyesének a Szpari számított, hiszen hat ponttal vezették a tabellát és mindössze egy vereséget jegyeztek eddig. Így a berényi focisták célja nem más lehetett, mint „megrángatni az oroszlán bajuszát”.  A mérkőzés végére aztán kiderült, hogy sokkal többről szólt a bajnoki meccs.  

Már az összeállításból kiderült, hogy a vendégek komplett „NB I-es csapattal” érkeztek a Jászságba, talán három játékos akadt közülük, akik nem szerepeltek korábban a legmagasabb osztályban. Ennek ellenére a pályán mindez meg sem látszott, egyenrangú felek küzdöttek egymással. Sőt ahogy telt az idő – nem túlzás kijelenteni, hogy – a mieink kezdtek dominálni. Fölényüket egy 25 perc elteltével, egy góllal is jelezték. Egy hazai veszélyes támadásnál Ulvicki kapott egy labdát középen, és jó 20 méterről kipókhálózta a jobb felső sarkot. 1-0. Nem sokkal később még egy ordító helyzetünk volt. Szintén Ulvicki bombázott a kapura ám a kipattanó labdát nem tudták a fiúk gólra váltani. Ami nem sikerült a mieinknek bejött a vendégeknek. Egy kis bizonytalanság támadt a védőink és a kapus között, amit Pölöskei góllal büntetet. 1-1.

SW052549.JPG

Fotó – Pesti József

Úgy tűnik 2. félidő elején a vendégek elégedettek voltak a döntetlennel, hiszen nem nagyon erőltették meg magukat. Így továbbra is a berényi gárda irányította a játékot és fölényük, ismét góllá érett. Egy veszélyes támadásunkat csak szabálytalanul tudták hatástalanítani a vendégcsapat védői, így – szokás szerint – Mile Krisztián készülődhetett szabadrúgáshoz. A csapatkapitány gondolt egyet és a sorfal mellett az alsó sarokba bombázott. 2-1. Ez igen felpaprikázta a vendégcsapatot, akik most már lendületesebben kezdték szőni támadásaikat. Kissé be is szorították a berényi védelmet, de Miski kapuját nem tudták bevenni. A berényi gárda váltott, veszélyes kontrákkal parancsolták hátra a listavezetőt. Egy ilyen akció végén, Lékó Gergő veszélyes begurítását az ötösre épp jókor érkező „kis” Nyicsenko nem találta el rendesen, így felszabadult a nyírségi kapu. Pedig ez egy igazi meccslabda volt a javából. Természetesen a Szpari is próbálkozott. Többek között a becserélt Pálinkás Gergő lépett ki a védelmünk tengelyéből, de nagy szerencsénkre mellé gurított. Ezzel el is lőtték a nyírségiek az összes puskaporukat, így a hármas sípszó után, Mátyus János gratulálhatott Igor Nicsenkonak

Jászberényi FC – Nyíregyházi SFC 2-1

Az idény legjobb játékával kellemes meglepetésre, nagyszerű győzelmet aratott a berényi alakulat. A győztes csapat: Miski Zoltán – Lékó Gergő, Mile Krisztián, Ulvicki Mihály, Sorecz Szabolcs – Tisza Kálmán, Szanyi Krisztián, Kis Róbert, Kovács Dániel (Litkei Barna) – Lukács Richárd (Páles Tamás), Nyicsenko Igor Igorjevics (Nagy Szabolcs).

Jó lenne átmenteni e lelkes játékot a következő hétvégére is, hiszen a sereghajtó Nyírbátor legyőzése ezek után, kötelező jelleggel bír.

SW052540.JPG

Fotó – Pesti József