Jövőre már termelnek Fényszarun

Mint már előző számunkban hírt adtunk róla, Jászfényszaru ipari parkjában épül a német Thyssenkrupp cég harmincmilliárd forintos költségvetésű autóipari gyáregysége. A beruházás részleteiről a település és a cég vezetői kedden délelőtt a Jászfényszarui Polgármesteri Hivatal dísztermében tájékoztatták a régió polgármestereit, a fejlesztésben potenciálisan érintetteket és a sajtót.

A közel félezer embernek munkát biztosító üzem kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket állít elő. A zöldmezős beruházás keretében mintegy 30 hektáron megépülő gyárban 2017-ben veszi kezdetét a termelés. A kész termékeket a világ legjelentősebb autógyártóinak szállítják.

A tájékoztatón megjelenteket Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester üdvözölte, aki Jászfényszaru második koronaékkövének titulálta a hamarosan megvalósuló beruházást. A továbbiakban Marc De Eckstein, a cég vezetője azzal tisztelte meg az érdeklődőket, hogy magyar nyelven mondta el beszédét. „Ez az együttműködés többet jelent, mint a számok és a mutatók. Ez a döntés egy új korszak kezdete. A közös jövőnkről szól.”

201603030008.jpg

Eckstein úr köszönetet mondott a polgármesterasszonynak és csapatának a cégnek új otthont adó telephely biztosításáért és az eddigi együttműködésért. Szintén háláját fejezte ki támogatásáért dr. Kállai Mária kormánymegbízottnak. Megköszönte az infrastruktúra területén végzett munkáját dr. Verseghy Lászlónak, a Jászfényszarui Ipari Centrum Kft. ügyvezetőjének és valamennyi, a projektben közreműködő résztvevőnek. „Biztos vagyok benne, hogy a közös munka közös sikereket hoz” – zárta szavait az igazgató.

201603030009.jpg

Győriné dr. Czeglédi Márta az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy a projekt legnagyobb nehézségét a humánerőforrás hiánya jelenti, amit igyekeznek képzésekkel áthidalni. Tájékoztatott, hogy az önkormányzat már dolgozik az ösztöndíjprogramon, a helyben történő letelepítési lehetőségeken, azon, hogy a város ösztönző, szép, minden igényt kielégítő legyen. „Biztos vagyok abban, hogy ez a beruházás nem csak Jászfényszaru, de az egész Jászság, vagy ha úgy tetszik Közép-Magyarország fejlődését szolgálja.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony mindenekelőtt gratulált az együttműködéshez, majd a kormány maximális támogatásáról biztosította a partnereket. A kormánymegbízott asszony felszólalásában felajánlotta közreműködését a szakképző centrumokkal az égető problémaként jelentkező munkaerőhiány enyhítése érdekében.