Rossz napot fogtak ki…

A Hatvan elleni győzelem után a „kis Lokihoz” utazott a jászberényi labdarúgócsapat február utolsó előtti napján. A jó kezdés arra adott okot, hogy a folytatás is hasonló lesz, de sajnos a vendéglátók keresztülhúzták ezt a számítást, jobbak voltak egy Kertész Tamással.

Igor Nicsenko kerete igen bő, sok hasonló képességű játékos áll rendelkezésére, de azért nem volt szerencsés, hogy az első meccsen igen mozgékony Ponzók Csaba és az egyik magas védő, Páles Tamás sérülés miatt, nem tudott pályára lépni. Így a hazai nyitómeccshez képest más felállásban léptek pályára a fiúk a „cívisváros”-ban. Egy nagy hazai helyzettel kezdődött ugyan a meccs, de utána inkább a berényi gárda dominált és sok helyzetet ki is dolgozott, de ezek közül egy sem érett góllá. A vendéglátók szórványos támadásának egyike viszont célba ért. Egy kényszerűtő passzról lemaradt a berényi védelem, Kertész Tamás kilépett és máris megzörrent a Miski mögötti háló. Így 1-0 –ás állásnál cseréltek térfelet a küzdő felek.  

A 2. játékrészben is volt lehetősége csapatunknak, de a gólt – egy negyedóra elteltével – ezúttal is a debreceni alakulat szerezte. Ennek előzménye az volt, hogy a JFC védelem ügyetlenkedése kapcsán eladott egy labdát, amire – ezúttal is – Kertész rácsapott és 2-0 –ra alakította az eredményt. Alig telt el 3 perc és ismét Miskinek kellett előkotorni a hálóból a labdát. „Lekontrázták” védelmünket és mondani sem kell, hogy a gólszerző ezúttal is Kertész Tamás volt, aki mesterhármasát, csapata pedig háromgólos győzelmét jegyezhette.

DVSC II. – Jászberényi FC 3-0

JFC: Miski Zoltán – Lékó Gergő, Mile Krisztián, Ulvicki Mihály, Sorecz Szabolcs – Szanyi Krisztián, (Ludasi Martin),Kovács Dániel, Tisza Kálmán, Kis Róbert – Lukács Richárd, Nyicsenko Igor.

„Nagyon rossz napot fogott ki csapatunk, nem tudtuk megismételni a Hatvan ellen mutatott játékunkat. Hátul bizonytalan volt a védelmünk, amit a vendéglátók azonnal ki is használtak” – nyilatkozta a mérkőzés után a JFC elnöke Dr. Gottdiener Lajos.

Javítani a következő hétvégén lehetne, ami bravúrszámba menne, hiszen a hat pontos előnnyel vezető, csupán egy vereséget jegyző Nyíregyháza lesz a vendég Jászberényben. A mérkőzés 14,30 –kor kezdődik március én szombaton.