Vereség a MK bronzérmestől

Egyértelműen a Hűség Városának kosárlabda csapata volt az esélyes, a szombaton (02.27.) este Sopronban lejátszott mérkőzésen.

Mindkét csapat jó előjelekkel várta az összecsapást, hiszen a házigazdák – egy héttel korábban – bronzérmet szereztek a Magyar Kupában. A berényiek pedig hosszabb időt pihenhettek a szokásosnál és Szombathelyről kölcsönjátékosként visszatért sikerei színhelyére Miljan Rakic. Az első játékrészben meg is látszott a hosszabb pihenő, hiszen Szekulovics, mester „fiai” remekül kezdtek. Az is kitűnt, hogy a sérüléssel bajlódó Dramicsanin szerencsére csatasorba állt és épp az ő duplájával nyitották a meccset. A lendület ki is tartott a negyed végéig és hatpontos (16-22) vezetésnél kezdődött a kis szünet. A folytatásban aztán magára talált a hazai gárda és mind védekezésben, mind támadásban sokkal jobbak voltak. Ez rögtön meg is látszott az eredményjelzőn is, hiszen gyorsan utolérték a mieinket és a nagyszünetre már tíz (45-33)fölé növekedett a differencia.

A harmadik etapban fej-fej mellett haladtak a csapatok, ami főleg az utóbbi meccseken igen ponterős Shermannak és a javuló formát mutató Dramicsaninnak volt köszönhető. A negyedet egy ponttal meg is nyerték a fiúk, de összességében még mindig 11 volt közte, természetesen a házigazdák javára. A befejező szakaszban nem tudta megismételni csapatunk az előző negyedben mutatott játékát. Így a házigazdák öt ponttal voltak jobbak a záró 10 percben és biztos győzelmet arattak.

Sopron KC – JP-TOP COP Jászberény 87-71 (16-22, 29-11, 20-21, 22-17)

JKSE: Cohn 9/3, Rakic 5/3, Horváth 5/3, Dramicanin 23/9, Sherman 26 Csere: Caffey 1, Soós -, Cseh 2, Szögi –

A vezetőedző Szrecsko Szekulovics nem volt elégedetlen az eredménnyel, mert mint nyilatkozta, a házigazdáké sokkal jobb csapat. Hozzátette még, hogy gyengébb együttes ellen jobb teljesítményre lesznek képesek. Csakhogy szerdán este (március 2.) a listavezető Atomerőmű érkezik Jászberénybe…