Győzelmével 4. az alapszakaszban a JRK

Február 26-án (pénteken) a TFSE otthonában vendégszerepelt a Jászberényi Röplabda Klub, s csapatunk érvényesítette a papírformát. Ezzel eldőlt, a rájátszásnak a negyedik helyről vágnak neki a mieink!

A mérkőzést megelőzően a 9. helyet elfoglaló fővárosiak ellen óriási hévvel kezdtek a berényi lányok, így Ivana Gardovic és Pintér Andrea elemi erejű leütései megalapozták a meccs hangulatát – ahogy a jászberényi szurkolók támogatása is. A folytatás azonban kiélezett játékot hozott: Irena Mishonova leütése után Tóth Eszter villant, Bleicher Nóra rendkívül pontos támadás-befejezése után pedig Hegedűs Anna is eredményes tudott lenni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a játszma nagy részében a házigazdánál volt az előny: 12-9 után 19-16-ra is vezettek Németh Lajos játékosai. Megvolt tehát rá az esély, hogy a nyitó szettben meglepetést okozhat a házigazda, azonban a hajrában összekapták magukat a jászberényiek. Olyannyira, hogy 22-21-nél – a Szalma Alexandrával szemben bemutatott sáncolással – már a JRK vezetett. S mivel az utolsó percekben csupán egyetlen pontra futotta a hazaiaktól, Irena Mishonova jól helyezett leütésével a Jászberény nyerte az első szettet (25-22 ide).

Kedvenceinknek alkalmazkodniuk kellett a pályához, valamint a TFSE röplabdázói is nagy lelkesedéssel és fegyelmezetten játszottak, ám végül sikerült behúzni az első játékrészt. A második felvonásban aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a jászsági alakulat. Ivana Gardovic leütései után Pintér Andrea mutatott be több tiszteletet parancsoló leütést és sáncot is, így 9-3-ra is vezetett csapatunk. A lendület a folytatásban sem csökkent, ennek köszönhetően 14-4-nél már tíz pont volt a két gárda közötti különbség – egyre inkább megmutatkozott, jelenleg a Jászberényi Röplabda Klub egyértelműen komolyabb játékerőt képvisel. A magas hőfokon játszó berényiek végül rendkívül nagy magabiztossággal, Dragana Brkovic ejtésével diadalmaskodtak a második játszmában is (25-12 ide).


A 2:0-s előny birtokában még az addiginál is nyugodtabban röplabdázhattak a Zagyva-partiak. Ez pedig csak fokozódott, amikor Pintér Andrea sokadik leütése, Irena Mishonova sánca és Ivana Gardovic szervája révén 6-1 is állt az eredményjelzőn. A gyorsan megszerzett jelentős fór még egyértelműbbé tette a találkozó végkimenetelét. Kiválóan együtt mozgott a csapat, az időközben játéklehetőséghez jutott cserejátékosok mindegyike hozzá tudott tenni a mieink játékához, így például Milica Krstojevic leütése után Takács Bernadett pontot tudott szerezni. Az egyébként szimpatikus együttes benyomását keltő TFSE egyre kevésbé tudta tartani a lépést soros ellenfelével, így Ivana Gardovic leütésével és Milica Krstojevic ászával már 23-14-re is elhúzott riválisától a JRK. A mind mezőnyvédekezésben, mind pedig támadójátékban igen jól teljesítő jászberényi gárda ezúttal is gyorsan játszma-, illetve meccslabdához jutott, s bár a hajrában kicsit kozmetikázták az eredményt az egyetemiek, Ivana Gardovic leütése végképp feltette az i-re a pontot (25-18 ide).


Ezzel a sikerrel pedig eldőlt, az alapszakasz végén a 4. helyen zár a JRK, sőt nyíregyházi győzelmével az is biztossá vált, hogy a négy közé jutásért az MTK Budapest ellen kell megküzdeniük Lékó Lilláéknak.

TFSE – Jászberényi Röplabda Klub 0-3 (-22, -12, -18).

TFSE: Neizer Lili, Molnár Anna Júlia, Ostorházi Noémi, Szalma Alexandra, Tóth Eszter. Liberó: Dobrovits Renáta. Csere: Kiss Viktória, Gőczi Boglárka, Szabó Dorottya. Vezetőedző: Németh Lajos.

Jászberényi Röplabda Klub: Borsos Lili, Irena Mishonova, IVANA GARDOVIC, PINTÉR ANDREA, Bleicher Nóra, Dragana Brkovic. Liberó: LÉKÓ LILLA. Csere: Takács Bernadett, Kovács Fatime, Milica Krstojevic, Bleicher Réka. Vezetőedző: Deme Gábor.

Németh Lajos (TFSE): “A mi szempontunkból gyalázat volt ez a mérkőzés. Az első szettben 20-18-ra még mi vezettünk és onnantól kezdve jót nem csináltunk. Nem az első ilyen meccsünk volt, lehet, hogy pszichológusra van szüksége a csapatnak. Egy jó játszmát játszottunk egy nálunk erősebb ellenfél ellen, aztán viszont teljesen szétesően és lélektelenül röplabdáztunk.”

Deme Gábor (JRK): “Az első szettben a teremhez alkalmazkodtunk, ekkor nagyon sok nyitást rontottunk. Meleg volt a teremben, felgyorsult a labda, többet hibáztunk, mint kellett volna, de a végjátékban így is koncentráltabbak voltunk és így meg tudtuk nyerni az első játszmát is. A második és a harmadik szettben pedig már kijött a két csapat közti tudáskülönbség. Nagyon fontosnak tartom, hogy az MTK elleni párharcnak pályaelőnyről vághatunk neki.”

 

Győzött az utánpótlás-együttesünk is!

A junior mérkőzésen:

TFSE – Jászberényi Röplabda Klub: 0:3 (-18, -24, -15)