Számítógépek a gyermekosztályoknak

Jász-Nagykun-Szolnok megye három kórháza – a jászberényi, a mezőtúri és a szolnoki intézmény – 13 számítógéppel gyarapodott, amelyek az egészségügyi dolgozók munkáját hivatottak megkönnyíteni.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Hetényi Géza Kórház hét, míg a Mezőtúri Kórház és a jászberényi Szent Erzsébet Kórház három-három számítógépet kapott. A gépeket a gyermekosztályok szakdolgozói elsősorban adminisztrációs feladataik elvégzéséhez használják, de van olyan számítógép, amelyet a gyerekek rendelkezésére bocsátanak; így felügyelet mellett játszani tudnak rajta.
 „A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő 75 kórházból ötven adta be jelentkezését a pályázatra, ami azt mutatja, hogy nagyjából az intézmények 67%-a nem rendelkezik megfelelő számítógépes parkkal.

Ezen kívül riasztó adat az is, hogy ezekben a kórházakban a gépek átlagéletkora több mint tíz év, de van olyan intézmény is, ahol 15 évesnél régebbi számítógépeket használnak” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „A megfelelően hatékony működéshez, az adminisztratív feladatok gördülékeny ellátásához pedig szükség van megfelelő eszközökre, hiszen csakis így juthat több idő és erőforrás a megfelelő szakmai munkára, a gyermekek minél jobb ellátására. Bízunk benne, hogy a most átadott száz gép jelentősen megkönnyíti az egészségügyi szakemberek munkáját, hozzájárulva a beteg gyerekek hatékonyabb gyógyításához, hogy a kicsik minél hamarabb újra teljes életet élhessenek”.

„A pályázaton nyert három géppel érezhetően gyorsul az adminisztráció, a vizsgálatok, és napi rutin kérések. Rövidül azon idő, amit nem a beteggel tudunk érdemben foglalkozni. Mi gyermekosztály vagyunk, nagy segítség, hogy érdemben több időt tudunk a beteg kisgyermekekkel foglalkozni” – mondta el Dr. Baradi Ágnes, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályának főorvosa.