Legyünk mindig szerelmesek!

Dömény István spirituális tanító párkapcsolati tanácsait hallhattuk csütörtök este a Déryné Rendezvényházban.

Isten képmására lettünk teremtve, mert test, lélek, szellem hármas egységében létezünk – mondta bevezetőjében az előadó. A későbbiekben ezt, a személyünket felépítő hármas egységet bontotta ki részletesen, elemezte a mentálsíkok viszonyát és funkcióit a jobbára hölgyekből álló népes közönség számára.

A szenvedélyes szerelem és a boldog párkapcsolat megélésének útjára csak akkor találhatunk rá, ha harmóniában élünk magunkkal, megtaláljuk három mentálsíkunk, a fizikai, lelki és szellemi testünk egyensúlyát. Amikor szeretünk valakit, mindhárom testi síkon elfogadjuk és szeretjük az illetőt. A fizikai testét valóban látjuk és, ha tetszik, amit látunk, akkor szeretjük ezt a lényét. Az asztrál vagy lelki test az, amely az érzelmeinket befolyásolja. Ezeket a formáinkat a szellemi testünk, a tudatunk irányítja. Valójában ott vagyunk, ahol a szellemi testünk létezik, mely térben és időben is áthelyezhető. Amikor álmodozunk valamiről, akkor a tudatunk ott jár, nincs jelen a fizikai testünkben, ezért nem érzékeljük a körülöttünk történő eseményeket. Ez a szellemi test örökké létező, soha el nem múló. Mágikus egyensúlyba hozott lényünkkel bármire képesek vagyunk, irányítani tudjuk a minket körülölelő világot. „Mert a világ úgy táncol, ahogy mi fütyülünk. Ha nem tetszik ez a tánc, tanuljunk meg egy másik nótát!” – javasolta a tanító.

Saját magunk lelki kivetülését szerelmünkben ismerhetjük fel leginkább, mert ő visszatükrözi viselkedésünket, rezonanciánkat. Párunkat akkor tudjuk igazán megérteni és szeretni, ha szellemi testünkkel is ráhangolódunk, ez pedig úgy érhető el, hogy teljes figyelmünket neki szenteljük. A spirituális tanító megosztotta az ötféle szeretetnyelv kifejezésformáit is a jelenlévőkkel. Ezek a figyelem mellett, az ajándékozás képessége, a gondoskodás, a testi érintés és a másik irányába elhangzó dicsérő szavak. Azt a szeretetnyelvet kell legjobban hangsúlyoznunk, amelyre a társunknak leginkább szüksége van. 

A boldogsághoz vezető út legbiztosabb útja a szerelem, tehát legyünk mindig szerelmesek – tanácsolta zárásképp Dömény István.