A visszahívott elnök tájékoztatója

Budai Lóránt sajtótájékoztatót tartott a helyi média képviselői részére a bizottsági elnöki kizárásával, visszahívásával kapcsolatban.

Budai Lóránt, a jászberényi Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tartott február 16-án, kedden 15.30-kor az Ifjúsági Házban. Célja az volt, hogy elmondja, és rajta keresztül a város lakói is megtudhassák, hogy mi a visszahívásának valódi oka, mi az ő álláspontja, véleménye.

A város lakosai hallhatták, hogy Budai Lórántot, az elmúlt testületi ülésen Jászberény város vezetése felmentette az Ügy- és Közrendi Bizottság elnöki posztjáról. Budai Lóránt elmondása szerint a polgármester ezt felelőtlen magatartással, hatalommal való visszaéléssel és egy hatósági ügyben való beavatkozással indokolta.
Úgy nyilatkozott, hogy ez a kizárás a Jász Plasztik Kft. veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemével kapcsolatban történt. Elmondta, hogy hivatalos úton járt el, hiszen megkereste a polgármester urat, Kasza Lajost és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is.

Budai Lóránt úgy döntött, hogy mindent megtesz azért, hogy tájékoztassa a lakosságot. Írt egy levelet a katasztrófavédelmi igazgatósághoz, Fózer Tibor ezredes úrhoz, és megkérte, hogy ha ezzel kapcsolatban bármilyen nyilvános dokumentum van, azt legyen szíves a részére bocsátani. Ezek után Szolnokra utazott, ahol tájékoztatva lett az ügy jelenlegi helyzetéről.
Erről a beszélgetésről néhány mondatban egy facebook bejegyzést tett közzé, mellyel őszerinte „lavinát” indított el. Elmondta, hogy Pócs János országgyűlési képviselő nyílt levelet intézett hozzá, melyben véleménye szerint veszélyezteti az ott dolgozók munkáját, és a Jászberénybe befizetett adófizetői forintokat. Ezek után kérték, hogy vegye le a bejegyzést az oldalról. Elmondása szerint ő ennek eleget is tett abban a pillanatban.

Elmondta, hogy az elmúlt 1,5 évben ez volt a 3. pozíció, amit elvesztett, melynek oka egy facebook bejegyzés volt egy nyílt ülésről, a másodiknál politikai okokat hoztak fel magyarázatul, a harmadiknál pedig beavatkozott egy hatósági ügybe. Állítja, hogy mindhárom pozíciójának elvesztését megelőzte Pócs Jánosnak facebookon egy-egy „kirohanása”.
Budai Lóránt célja, hogy Jászberény lakossága tájékoztatva legyen arról, hogy ez az üzem létesítése és beindulása a város érdekében történt-e vagy a város érdekével szemben.
Képviselőtársa, Bobák Zsolt is mondott beszédet, ahol röviden kifejtette álláspontját, véleményét. „Mi nem vagyunk a Jász Plasztiknak ezen beruházása ellen, csak szeretnénk azt, hogyha tiszta vizet öntenénk a pohárba.”