Jobb volt a Vasas.

Péntek este a kupasikert követően először lépett pályára újra a Jászberényi Röplabda Klub, ám ezúttal nem sikerült a mieinknek borítani a papírformát.

Míg a beréyiek bronzérmesek lettek múlt pénteken, a fővárosiak a döntőben szenvedtek vereséget. Ennek ismeretében rendkívül kiélezett összecsapásra is számíthattunk volna, de nem ez volt a realitás.

            Főleg annak tudatában, hogy Deme Gábor, a JRK vezetőedzője a mérkőzést megelőzően arról beszélt, hogy játékosai a múlt heti, – kétségtelenül nagy – sikert követően mintha kicsit megnyugodtak volna. Nos, ehhez képest a berényi lányok fantasztikusan kezdték az összecsapást. Bátran, cseppnyi elfogódottság nélkül játszott a házigazda, s ezzel mintha csapatunk meg is lepte volna az előző bajnoki idényben szintén második helyen zárt óbudaiakat. Az első szettben volt, hogy 12-6-ra vezetett a Jászberény, s a Dragana Brkovic helyén ezúttal lehetőséget kapott Bleicher Réka mindent megtett annak érdekében, hogy jó benyomást tegyen edzőiben és a szurkolókban egyaránt. Fontos még megjegyezni, hogy Takács Bernadett derékfájdalmai miatt nem vállalhatta ezúttal a pályára lépést. A folytatásban azonban egyre inkább átvette az irányítást a fővárosi gárda. Ennek ellenére az új mezben szereplő jászságiaknak esélyük volt az első játszma megnyerésére, ez azonban végül nem jött össze nekik, ugyanis minimális különbséggel győztek ebben a szettben a vendégek.

            Már ekkor érezhető volt a hazaiak játékán, hogy ezen a héten a szokásosnál is keményebb, megterhelőbb edzéseken vettek részt. Kicsit fáradtnak, lassúnak tűntek olykor, s ebben a sportágban gyakran tizedmásodperceken is nagyon sok múlik. Mindez a második szettre hatványozottan igaznak bizonyult, hiszen ezúttal a piros-kék mezesek indítottak elsöprő teljesítménnyel. Mire felocsúdhattak volna a Zagyva-partiak, már jelentősre nőtt a két alakulat közötti különbség. Hiába próbálkozott mindennel a hazai edzői stáb, egyre inkább egyoldalúvá vált ez a játékrész, s végül nagy magabiztossággal diadalmaskodtak ekkor a vendégek.

            A harmadik szettben eleinte ismét felvette a versenyt a riválissal a Jászberényi Röplabda Klub, percekig képtelen volt megnyugtató előnyhöz jutni a budapesti együttes, míg a berényi lányok úgy tűnt, kikecmeregtek a hullámvölgyből. Hiába tudták azonban tartani a lépést, aminek köszönhetően sokáig legfeljebb 3-4 ponttal vezetett a Vasas Óbuda, a játszma végjátékában ismét kijött a két csapat közötti – jelenlegi – tudáskülönbség, így a harmadik szettet, ezzel együtt pedig a meccset is behúzta a Vasas Óbuda gárdája.

Jászberényi Röplabda Klub – Vasas Óbuda: 0:3 (-23, -13, -19).

Jászberényi Röplabda Klub: Pintér Andrea, Irena Mishonova, Ivana Gardovic, Milica Krstojevic, Bleicher Nóra, Bleicher Réka. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Borsos Lili, Dragana Brkovic, Kovács Fatime. Vezetőedző: Deme Gábor.

Vasas Óbuda: Miklai Zsanett, Tess Rountree, Jaqueline Rodriges de Sousa, Meredith Hardy, Vacsi Evelin, Villám Lilla. Liberó: Tóth Andrea. Csere: Nagy Eszter, Bodovics Hanna, Durst Anna. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Deme Gábor (JRK): „Sajnos azt hozta ez a mérkőzés, amire számítottam. Az e heti munkánkon lehetett látni, hogy a bronzérem mámorában voltunk az egész héten. Jól jött ez a pofon, felkészülünk a következő mérkőzésekre. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az utóbbi napokban nem a Vasas ellen készültünk, de azért a második szett nem mentesíti a csapatot. Voltak pozitívumok is a mérkőzésen. Ide sorolom, hogy Bleicher Réka ügyesen játszott, Lékó Lilla ma is jól játszott. Valamint az is bebizonyosodott, hogy Kovács Fatkát (Fatimét – a szerk.) be merhetem állítani még komoly mérkőzéseken is.”

Jókay Zoltán (Vasas): „Komolyan vettük a mérkőzést, mivel egyrészt egy nagyon jó ellenfél ellen kellett játszanunk, másrészt nem tehetjük meg most már, hogy ellazsálunk mérkőzéseket, akárki is legyen ellenfél. Más felállásban kellet játszanunk, mert megsérült a stabil nyitásfogadó szélső játékosunk. Hál’ Istennek, ez a stabilitásunkat nem zavarta meg.”