Téltemető – tavaszváró gazdabál

A Jászberényi Gazdakör immár 23. alkalommal szervezte meg a gazdák nagy örömére, a téltemetését és a tavaszvárást is jelképező gazdabáli mulatságot. Ezekkel a gondolatokkal kezdte báli köszöntőjét Tamás Zoltán, a Jászberényi Gazdakör elnöke.

Sok-sok éve hagyomány már, hogy február első szombatján rendezik meg a gazdabált a jászberényi gazdák, melyen a jászsági gazdakörök vezetői is rendszeresen részt vesznek.
A bál programját dr. Kissné Kohári Erzsébet, az est háziasszonya konferálta. Az idei bál számos megújulást hozott nem csak a vendéglátás, de a zene és műsor tekintetében is. A díszvendég Kiss Róbert, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatója volt, aki elmondta, hogy mindig nagy örömmel jön Jászberénybe, hiszen ifjúkorából kellemes emlékek fűzik ide. Szívesen találkozik a gazdálkodókkal, mert tapasztalata szerint a jászsági gazdákat az összefogás, a szorgosság és a kitartó kemény munka egyaránt jellemzi. A megyében jelentős gazdasági szerepe van a jászsági gazdálkodóknak, akikről tudja, hogy szívesen vesznek részt és kapcsolódnak be a társadalmi szintű tevékenységekbe is.

201602180001.jpg

A bál megnyitása után Varga Antal előadásában füttyszóval szórakoztatta a közönséget, majd a Jászság Népi Együttes utánpótláscsoportja fergeteges nyitótánccal indította a táncos mulatságot. Az est folyamán Szomszéd Ildikó, a Budapesti Operettszínház művésze örökzöld dallamokkal idézte fel sok bálozó ifjúkorát. Az összeszokott asztaltársaságok, a zsúfolásig megtelt táncparkett, a rengeteg tombola, a baráti beszélgetések, mind – mind a bál jó hangulatát sugározták.A bál sikeréhez hozzájárult az a sok tombola felajánlás, melyet a szervezők ezúton is megköszönnek az adományozóknak. Voltak, akik nyereménnyel, voltak, akik fülbecsengő dallamokkal, vagy egy kellemes, aktív kikapcsolódást nyújtó est emlékeivel tértek haza, az ajtóból visszaköszönve: „Jövőre ugyanitt találkozunk!”.