Könyvadomány

Nagylelkű felajánlással kopogtatott a Jászberényi Polgármesteri Hivatal ajtaján városunk egykori szülötte, aki Németországból hazatérve ott szerzett tapasztalataival igyekszik segíteni a városvezetés munkáját.

A szeptember 16-i közmeghallgatáson Turcsányi Miklós, városunk szülötte, felajánlott 32 kötet Révai Nagylexikont a Jászberényi Városi Könyvtárnak. Az intézmény már rendelkezett a könyvsorozattal, de a Jászberényi Polgármesteri Hivatal szívesen fogadta az adományt. Szabó Tamás polgármester személyesen és levélben is megköszönte a felajánlást és örömmel vette át a lexikonokat hivatala részére.

Turcsányi Miklós tavaly települt vissza szülővárosába, ahol bele is vetette magát a társadalmi életbe. Elmondása szerint ahol tud, segít és közbenjár a közösség jó ügyéért. Ilyen például a piacnál gyalogos átkelő, vagy a tájékozódást segítő útmutató tábla a járdákra. Ötleteit németországi példákból meríti, ahol beváltak és jól működnek ezek a módszerek.

Turcsányi Miklós neve ismerős lehet a helyiek számára a természeti fotóiról is, melyeket 1995-ben a Klapka iskolában és 2000-ben a Déryné Művelődési Központban állítottak ki.