Vereséggel kezdett a JFC

Bár két gólt is szerzett a JFC Kazincbarcikán, mégsem sikerült visszavágni a tavalyi hazai 1-0-s vereségért. Ami érdekesség, hogy Farkas János ismét betalált a régi „játszótársak” hálójába.

Új összetételű játékoskerettel kezdte a tavaszi pontvadászatot városunk labdarúgó csapata az NB III. Keleti csoportjában szombaton (02.13.) délután az élbolyhoz tartozó Kazincbarcika otthonában. Bár a mieink hozzá vannak szokva a műfüves pályához – ott is azon játszottak – mégis meglepődtek, amikor alig 1 perc elteltével egy jobboldali beadás után az „elaludt” JFC védelemből kiugrott a hazai csapat csatára és az üres kapuba lőtte a játékszert, 1-0. Szerencsére nem estek kétségbe a fiúk és ők is szövögették támadásaikat. Ennek egyike eredménnyel is zárult, amikor Nicsenko jobboldali beadását Tisza Kálmán váltotta gólra, 1-1. Sajnos ezután a védelmünk újra „összehozott” egy KBSC gólt. Egy eladott labdával kiugratták a volt NB I-es játékost Faggyast akinek első lövését ugyan Miski kiütötte, de az ismétlésnél már tehetetlen volt. Így 2-1-nél zárult az első félidő.

A második játékrész elején mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, a berényi együttesnek is volt egyenlítési lehetősége, de a hazaiak sem tétlenkedtek. Olyannyira nem, hogy nekik sikerült is mattolni Miskit. Ennek az volt az előzménye, hogy Milét fejelés közben meglökték, így a labda Farkas elé került, aki egyáltalán nem udvariaskodott régi csapatával szemben, hiszen 3-1-re módosította az eredményt. Egy jó hét perc múlva aztán sikerült szépíteni, amikor egy szöglet után visszafejelt labdát ismét Tisza Kálmán juttatta a vendéglátók kapujába, 3-2. A JFC játékosai ugyan a hátralévő percekben több veszélyes támadást is vezettek, de pontot menteni már nem sikerült.

Kazincbarcika FC – Jászberényi FC 3-2

JFC:Miski Zoltán – Lékó Gergő, Mile Krisztián, Sorecz Szabolcs – Szanyi Krisztián, Tisza Kálmán, Ulvicki Mihály, Ponczók Csaba, Kis Róbert – Lukács Richárd, (Kovács Dániel) Igor Nicsenko.

Dr. Gottdiener Lajos a JFC elnöke elmondta, hogy az új – 3-5-3 – formációban most játszottak „éles” meccset először, amit még sokat kell gyakorolni. Főleg a védekezést kell rendbe tenni, hiszen a szombati meccsen mindhárom gól úgy született, hogy az ellenfél csatára – kiugrás után – egyedül vihette a kapura a labdát.

Annyi információ mindenképpen ide tartozik még, hogy a 2. játékrészben pályára lépett Kovács Dániel is baloldali támadó középpályás szerepkörben, akit Kiss Károly helyett igazoltak. Kovács az NB II-es Ajkából tette át székhelyét a Jászságba, Kiss pedig a BKV Előrében folytatja pályafutását.

Folytatás február 20-án szombaton, amikor a Hatvan lesz a vendég Jászberényben. A mérkőzés 14,00 órakor kezdődik.