Hazai győzelem után, 21 pontos vereség

Egyértelmű volt, hogy a vendéglátó Alba volt a szombat (02.13.) esti kosárlabda mérkőzés esélyese, így Szrecsko Szekulovics és csapata a tisztes helytállásban reménykedhetett.

Az már a hazai meccseken is megfigyelhető volt, hogy a berényi csapat amerikai centere Sherman nagyon jól teljesít a palánk alatt és ezt Fehérváron is bizonyította. Főleg ennek köszönhető, hogy az első negyed ötpontos (27-22) különbséggel billent a házigazdák javára.

A 2. etap ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz a fehérváriak uralták a pályát tovább növelve előnyüket. Szerencsére Sherman mellett Caffey is elkezdte gyártani a pontokat, így valamelyest lépést tudtak tartani a vendéglátókkal, de így is biztos 12 pontos (56-44) Alba vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A negyedóra leteltével aztán gyorsan kiderült, hogy a Fehérvár még egy fokozattal feljebb is tud kapcsolni. Ennek aztán a falitáblán is feltűnő látszata lett, hiszen Dzunics mester legényei a 3. negyed végére igencsak megszórták a berényi alakulatot, azaz 93-57-es eredménynél fejeződött be a 30. perc. Ezzel természetesen el is dőlt a meccs, és az is egyértelművé vált, hogy Lóránték átlépik a záró negyedben a bűvös 100 egységet.  

Nos, visszavettek ugyan a lendületből, de így is túldobták a százat, de szerencsére főleg Caffey ponterősségének köszönhetően sikerült megnyeri 32-17-re a negyedet, de ez természetesen arra volt elegendő, hogy egy kicsit kikozmetikázzák a végeredményt.

TLI-Alba Fehérvár – JP-TOP COP Jászberény 110-89

JKSE: Cohn 14/3, Horváth 10/6, Soós 13/9, Dramicsanyin 6, Sherman 21, csere: Caffey 25/12, Cseh, Blaskovits, Szögi.

 

A Magyar Kupa végjátéka miatt, hosszabb szünet következik a bajnokságban és majd csak február 27-én lépnek pályára kosarasaink, mégpedig a Hűség Városában. A rákövetkező szerdán március 2-án pedig, a paksi kosarasok lesznek a vendégek Jászberényben.