Aranyérmekkel kezdték az évet a birkózók

Február első hetében, a Jászberényi Birkózó Club versenyzői is megkezdték a 2016-os versenyszezont.

Február 6-án Száraz Vivien a junior válogatott tagjaként vett részt az ausztriai Wolfurtban egy rangos nemzetközi felnőtt versenyen, ahol 13 ország képviseltette magát. Vivien remek birkózással a dobogó második fokáig jutott. Jövő héten pedig Svédországban fog szőnyegre lépni, majd a felnőtt válogatottal kinn is marad egyhetes edzőtáborban, ahol a  nemzetközi felnőtt mezőny színe javával fog készülni a korosztályos világversenyekre.


Február 13-án a JBC. MMA Grappling szakosztály felnőtt versenyzői vettek részt 4 fővel a Budapesten rendezett Grappling Országos Bajnokságon.

A fiúk remekül szerepeltek, hiszen mind a négyen – Szórád Xavér 75 kg, Bereczki Szabolcs 85 kg, Szőlősi Gábor 95 kg, és Tóth Kristóf 110 kg – a dobogó legfelső fokára állhattak. Így négy Magyar Bajnoki címmel zárták a versenyt.

Február 14-én pedig Kecskeméten rendezték meg a Diák I-II. és Serdülő Kötöttfogású Területi Bajnokságot, ahol a berényi birkózó klubot 7 versenyző képviselte. A nap végén aztán kiderült, hogy Száraz Tibor tanítványai, két bajnokot ünnepelhettek, valamint két ezüst- és egy bronzérmet, továbbá két ötödik helyezést is Jászberénybe hoztak.


Eredmények:
Diák II. korcsoport:
1. hely: Bereczki Szabolcs 26 kg
2. hely: Baráth Konor 42 kg
5. hely: Baráth Koppány 42 kg

 

Diák I. korcsoport:
1. hely: Laky Levente 69 kg

3. hely: Beszteri Milán 42 kg

2. hely: Bozsovics Krisztián 38 kg
5. hely: Hudra Gergő 38 kg