Bronzmeccsre készül a JRK

Az UTE elleni bravúros továbbjutással a Jászberényi Röplabda Klub a legjobb négy közé került a Magyar Kupában. Bár ezt követően a bajnoki címvédő Békéscsaba ellen nem sikerült újabb csodát véghezvinniük Deme Gábor játékosainak, február 12-én (pénteken) a Nyíregyháza ellen a bronzérem még meglehet.

Időrendben haladva: szombaton kulcsfontosságú találkozón léptek pályára a berényi lányok. A soros ellenfél ugyanis a Jászberény közvetlen riválisának számító Gödöllő volt. Ennek ellenére Ivana Gardovicék kétséget sem hagytak afelől, hogy jelenleg a Zagyva-partiak alkotnak erősebb csapatot, s bár viszonylag kis különbséggel dőlt el mindhárom játszma, a JRK győzelmének jogosságához egy cseppnyi kétség sem férhetett. Sikerükkel szinte biztosan a negyedik helyen végeznek a berényi röplabdázók az alapszakasz végén.

TEVA Gödöllői RC – Jászberényi Röplabda Klub: 0:3 (-21, -20, -20).

Jászberényi Röplabda Klub: Pintér Andrea, Ivana Gardovic, Irena Mishonova, Milica Krstojevic, Bleicher Nóra, Dragana Brkovic. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Takács Bernadett. Vezetőedző: Deme Gábor.
Deme Gábor (JRK): "Ez a mérkőzés nagyon fontos állomása volt a bajnokságnak. Álmunkban sem gondoltuk volna a szezon elején, hogy az alapszakasz végén negyedikek leszünk. Akkor leszünk jó csapat, hogyha jól játszunk, utána nem öt-hat pontot ajándékozunk az ellenfélnek, hanem egyet-kettőt. A nagyon jó erőkből álló Gödöllőt tudtuk legyőzni idegenben. Büszke vagyok a csapatra, de azt gondolom, tudunk ennél jobban is játszani."

A Jászberényi Röplabda Klub február 12-én 17 órától Érden, az Érd Arénában játszik a Fatum-Nyíregyháza ellen. A két csapat az idei szezonban már kétszer találkozott egymással a bajnokságban, s mindkét alkalommal berényi győzelem született, ezekből a párharcokból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hiszen a legutóbbi ütközet óta is változott mindkét gárda játékoskerete. Mindenesetre, ha ez a siker összejönne, azzal a jászberényi röplabdasport több mint tíz esztendő után szerezne ismét érmet!