Nyíljanak meg a lelkek az örvendezésre

Ezüst és kék színnel, fényfüzérekkel ízlésesen dísztett terem, az alkalomhoz illő műsorok, koreográfiák, sztárvendég és természetesen a hajnalig tartó jó hangulat – röviden így lehet jellemezni az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Nagyboldogasszony Főplébánia és a Szent István Közösségi Ház Alapítványának Jótékonysági Keresztény Bálját a Bercsényi úti Sportcsarnokban.

Az est házigazdái, Csáki Zsuzsanna és Csillik Zoltán pedagógusok köszöntötték a rendezvényt jelenlétükkel megtisztelő városvezetőinket, Pócs János országgyűlési képviselőt, a jászsági és távolabbról érkező atyákat, valamennyi vendéget. Majd Szántó József főesperes, címzetes apátplébános köszöntötte a jótékonyság jegyében szervezett bál résztvevőit. Köszöntő beszédében kiemelte, hogy valamennyien örvendezni szeretnénk ezen az estén, magunk mögött, küszöbön kívül hagyva mindazt, ami nyomaszt. Kívánta, hogy nyíljanak meg a lelkek az örvendezésre úgy, hogy az életünk mindennapjaiban is jelen legyen. Ne feledjük az örvendezés forrását, hisz az öröm maga az Isten. Utalt arra, hogy jöhet bármi, az Úrban való örömünk a mi erősségünk. Hálás szívvel mondott köszönetet a bál szervezőinek, a szívek bőségéből felajánlott nyereményekért, a jótékony összefogásért és mindazon támogatásokért, melyekkel a főplébánia közösségeit tudják majd örömre hangolni.
Apát úr ünnepi gondolatait követően az estet a bál fővédnöke, Talált József regnáló jászkapitány nyitotta meg. Rámutatott arra, hogy a napjainkra megkopott keresztény erkölcsiség megóvásában milyen nagy szerepe van az egyháznak és a katolikus iskolának. Általuk: nevelésük és tanításaik révén hitében erőssé, keresztény erkölcsökben neveltté válhat a felnövekvő generáció.

A vacsora előtti műsorfolyam sorát a Déryné Vegyeskar fellépése nyitotta meg Ferencz Sándor vezényletével. Ezután a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola negyedikesei gondoskodtak arról, hogy rock’n roll koreográfiájukkal minél hamarabb megszűnjön a táncparkett pora. Műsoruk Tóthné Joó Rita tanárnő munkáját dicsérte. A fellépők sora ezzel nem ért véget, hiszen „világkörüli útjukat megszakítva, csak is a báli közönség kedvéért” a Nagyboldogasszony iskola tanári tánckara meglepetés-produkcióval érkezett haza, hogy a latinos temperamentummal, ugyanakkor eleganciával előadott görög táncukkal a jó hangulat egy-kettőre beköltözzön a sportcsarnokba.
Elérkezett a vacsora ideje, melyhez dr. Novák István főigazgató atya mondott asztali áldást. Idén is a Kukta Kft. szervírozásában fogyaszthatták a vendégek a vacsorát, amit a báli programok nélkülözhetetlen tánca, a nagyboldogos tanulók bécsi keringője követett.

201602110015.jpg

Az est sztárvendégeként, elbűvölő személyiségével Csézy lépett színpadra. A Vídia Zenekar tagjai a tőlük megszokott színvonallal és minőséggel egészen hajnalig húzták a talpalávalót. A bálozást egy röpke órára csak a tombolanyeremények sorsolása szakította meg.