Megvan a 3. győzelem

A Szeged elleni győzelem után azt nyilatkozta a jászberényi edző Szrecko Szekulovics, hogy ez a siker motivációt adhat a későbbi meccsekre. Természetesen ez minden szurkoló számára azt jelentette, hogy ez a később, szerdán este lesz a Hirös Város csapata ellen.

A vendégek találatával kezdődött az összecsapás, majd fej-fej mellett haladt a két csapat, azaz egyik sem tudott magának előnyt kovácsolni, így 18-18 –al végződött az első 10 perc. A folytatásban aztán egy kicsit ránk ijesztettek a vendégek, hiszen egy 6-0-s rohammal előnyre tettek szert. Szerencsére a berényi alakulat, ha szép lassan is, de elkezdte ledolgozni hátrányát, főleg a nagyon jól játszó Sherman vezérletévelés és találataival. Éppen az ő duplájával, átbillent a mérleg nyelve a mi javunkra. Innen meg a kecskemétiek próbálták megfordítani az eredményt, ami ugyan nem sikerült csak egy döntetlenig. Így ez az etap is és természetesen az első félidő is X-re (36-36) végződött.  

A második játékrész remekül kezdődött hiszen Horváthék egy 9-0-s szériát produkáltak.  Amire a kecskeméti edző válasza természetesen egy időkérés volt. Ez annyira jól jött számukra, hogy most meg ők, léptek meg, hiszen a hazai csapat közel 4 percig nem talált kosarukba, így nem csoda hogy 48-53 állt az eredményjelzőn. Ezt követően meg a Szekulovics – Malick duónak sikerült a fiúkat felrázni, és miután érkezett a csapatkapitány Soós Gábor duplája, majd egy triplája, máris 55-55 volt az állás. A végét ugyan kicsit elrontottuk, de mindössze csak egy pontnyi kecskeméti előnnyel kezdődött a 4. etap. Úgy tűnik a vendégek kulcsemberei, a szerb idegenlégiósok kezdtek fáradni, kevésbé voltak már olyan ponterősek, de ezzel együtt sem sikerült Horváthéknak több pontos előnyt kovácsolni. Ekkor nagyon úgy nézett ki, hogy az a gárda nyer, aki eggyel több kosarat dob, mint a másik. Aztán kiderült, hogy ez sem jött össze egyik alakulatnak sem, így 40 percnyi játék után, 79-79 –es állásnál 5 perc túlóra következett.

A hosszabbítás ugyan vendégponttal kezdődött, de jött Soós Gábor és kétszer is behintett egy triplát, ami lerombolta a kecskemétiek kedélyállapotát, a hazai publikumét pedig felpörgette. Ilyen hangulatban aztán már a vendégek nem tudtak újítani, így nem maradt más hátra, mint a 3. győzelem ünneplése a sportcsarnokban.

JP-TOP COP Jászberény – KTE-Duna Aszfalt 95-88 (18-18, 18-18, 22-23, 21-20, 16-9)

Jászberény: Cohn 18/12, Soós 16/12, Horváth 17/6, Dramicsanin 7, Sherman 23 Csere: Caffey 14, Cseh -, Blaskovits –

Megérdemelt győzelmet aratott tehát a jászberényi csapat és ha Dramicsanin kikerül a hullámvölgyből – amit szívből kívánunk neki – akár a végső kiesési összecsapást is elkerülheti.