Nagy lépést tett előre a JRK

Február 6-án (szombaton) Gödöllőn lépett pályára a Jászberényi Röplabda Klub, és az alapszakasz-negyedik hely megszerzése szempontjából rendkívül fontos győzelmet aratottak a lányok.

Mint korábban beszámoltunk róla, a mieink a negyedik, a gödöllőiek az ötödik helyről várták az egymás elleni női NB I-es bajnoki mérkőzést. Ennek megfelelően az első pillanattól kezdve érezhető volt, különösen nagy tétje van ennek a presztízscsatának. 3-0-s hazai vezetés után Pintér Andrea villant a hálónál. Néhány perc elteltével 9-7-re már a mieinknél volt az előny, ami többek között Irena Mishonova leütésének és szervájának, valamint Dragana Brkovic jól helyezett labdájának volt köszönhető. Érezhető volt, a berényiek jelenleg komolyabb játékerőt képviselnek, a Pest megyeiek azonban nagyot küzdöttek, így 12-12 és 16-16 is állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban csapatunk nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, amire egyre kevésbé volt válasza Horváth András vezetőedző alakulatának. Ivana Gardovic sáncával és nyitásával szinte kézzelfogható közelségbe került a szettgyőzelem – ami Bleicher Nóra leütésével össze is jött (25-21 ide).

A második játszma eleje is rendkívül kiélezett játékot tartogatott az elképesztő hangulatot teremtő, ezúttal is fantasztikus berényi fanatikusok számára. 2-2 után azonban Irena Mishonova ejtésével, Bleicher Nóra sáncolásával 6-3-ra vezetett a JRK. Kiváló volt a jászberényiek sánca és a támadásaik hatékonysága is, így Irena Mishonova leütésével 8-5-re módosult az állás. Ugyan nem sikerült Deme Gábor játékosainak jelentős előnyt felhalmozniuk, azonban az első percek után a mieink domináltak. 14-11-nél időt is kértek a hazaiak, aminek eredményeképpen 14-14-re ki is egyenlített a TEVA Gödöllői RC. Érthető okokból ezúttal már a mieink kértek időt, s a taktikai utasításokat sikerült is megfogadniuk kedvenceinknek. A Borsos Lili helyén – kezdőként – játéklehetőséghez jutott Milica Krstojevic pontjaival, majd Irena Mishonova leütésével sikerült viszonylag jelentős előnyre szert tennie a Zagyva-parti alakulatnak. 19-18-ra még megközelítette ellenfelét a Gödöllő, de ismét sikerült váltaniuk a berényi lányoknak és Ivana Gardovic ejtésével és újabb jó sáncolásával ismét szettlabdákhoz jutott a Jászberény. Pintér Andrea leütésével az első adandó alkalommal azt értékesítettek is a vendégek (25-20 ide).

A 2:0-s előny birtokában még nyugodtabban tekinthettünk a folytatás elé, s a gödöllői technikák eredményeképpen jászsági szempontból még optimistábbak lehettünk. Milica Krstojevic és Pintér Andrea potyalabdájával 10-6-ra is vezetett a JRK. Bár rendkívül motiváltak voltak a gödöllőiek is, hiányzott belőlük az átütőerő. 13-9-nél időt is kért Horváth András, de lényeges változás nem következett be a játékban, sőt Takács Doroti nyitásrontásával 16-12-ra is ellépett riválisától a Berény. Kiváló csapategységről tett tanúbizonyságot minden egyes mozzanat, amely a berényi térfélen történt. Irena Mishonova leütésével és Milica Krstojevic pompás sáncolásával 18-13-as berényi előnynek örülhettek csapatunk drukkerei. Több remek megoldással vétette magát észre Ivana Gardovic, aki emellett csapatkapitányként is kiválóan összefogta társait. Részben Lékó Lillának köszönhetően nem volt reális esélye a felzárkózásra a Gödöllőnek, csapatunk liberója – aki társaihoz hasonlóan remek napot fogott ki -, ugyanis a következő labdamenetben kétszer is hatalmasat mentett, mielőtt bolgár légiósunk, Irena Mishonova ponttal zárta volna az akciót. Egy kisebb hullámvölgyet ugyan ebben a játékrészben sem tudott elkerülni csapatunk – ekkor találkozhattunk rossz nyitásfogadással és hálóba ütött labdával is -, az Irena Mishonova helyére becserélt Takács Bernadett jól szállt be és ő is sokat tett annak érdekében, hogy ne válhasson még izgalmasabbá a végjáték. Milica Krstojevic leütésével és a számos kiváló feladása után ezúttal sáncolásban jeleskedő Dragana Brkovic révén 21-17-re húzott el riválisától a Jászberény. S innen már nem volt visszaút, s végül Dragana Brkovic pontjával győzött a Jászberényi Röplabda Klub! (25-20 ide)! Ezzel a sikerrel pedig szinte biztossá vált, hogy csapatunk a negyedik helyen végez az alapszakasz végén.

TEVA Gödöllői RC – Jászberényi Röplabda Klub: 0:3 (-21, -20, -20).

TEVA Gödöllői RC: Takács Doroti, Szabó Adrienn, Nagy Adrienn, Csengeri Petra, Széles Petra, Czina Kata. Liberó: Bánlaki Mária. Csere: Szabó Barbara, Stefanik Orsolya. Vezetőedző: Horváth András.

Jászberényi Röplabda Klub: Pintér Andrea, IVANA GARDOVIC, Irena Mishonova, Milica Krstojevic, Bleicher Nóra, DRAGANA BRKOVIC. Liberó: LÉKÓ LILLA. Csere: Takács Bernadett. Vezetőedző: Deme Gábor.