Kilencpontos vereség Körmenden

Az elmúlt héten megszerezte 2. győzelmét végre a jászberényi kosárlabda csapat, ami azt reméltük motivációt jelent a későbbi meccsekre vonatkozóan is. Jelentett is, de csak az első félidőben. Később aztán érvényesült a papírforma, és – ha nem túl nagy különbségű is, de – vereség lett a vége.

Körmenden lépett ma este (02.06.) parkettára kosárlabda csapatunk. A körülményeket és a táblázatot figyelembe véve, egyértelműen a hazai csapat volt a mérkőzés esélyese. Ennek ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet az első 10 percben, ugyanis 20-20 állt az eredményjelzőn. Sőt a második etap egész jól indult, hiszen Sherman és Soós jóvoltából ötpontos előnyhöz jutottak a berényi kosarasok. A nagyszünetig megmaradt belőle kettő, ami számokban kifejezve 32-34-es vezetést jelentett.

A negyedórás szünet aztán igen negatív kihatással volt „fiainkra”, hiszen majd 4. percig egyszerűen nem találtak a hazaiak kosarába. Persze ez a vendéglátókat, mit sem zavarta, ők nem udvariaskodtak, sőt igencsak hozzáláttak a pontgyártáshoz. Később ugyan Dramicsanin megtörte a kosárcsendet, de ezzel együtt is -11 ponttal maradtak el Soósék a körmendiektől a 3. etap végére. A befejező szakaszban Cohnvezérletével próbáltak ugyan felzárkózni a mieink a vendéglátókhoz, meg is nyerték a negyedet 6 egységgel, ami annyiban volt sikeres, hogy tíz ponton belül maradt a vereség aránya.  

Egis Körmend – JP-TOP COP Jászberény 77-68

Jászberény:Caffey 5/3, Cohn 26/15, Horváth Á. 2, Dramicsanin 8/3, Sherman 14 Csere: Soós 13/9, Cseh -, Blaskovits -.

A dobott kosarak számát böngészve, több játékos elmaradt szokásos teljesítményétől. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy a szerda estei Kecskemét elleni meccsre (19,00 óra) már sokkal hatékonyabbak lesznek.