Újévi operett gála

Jászerényben ragyogott nemzetünk operett csillaga, Oszvald Marika, aki a zsúfolásig megtelt színházi nézőtéren háromszáz műfajkedvelőt varázsolt el megnyerő, közvetlen stílusával, fülbecsengő hangjával és humoros megjegyzéseivel.

Ugyan az eredeti programtervhez képest később, de január 20-án, szerdán a Lehel Film-Színház műsorára tűzte az Újévi operett gálát a Kossuth-díjas Oszvald Marika és a Pesti Magyar Operett Színpad művészeinek előadásában. A repertoárban felcsendültek Kálmán Imre népszerű operettjeinek közismert dalai, de szerelmes melódiák, látványos táncjelenetek is színesítették a műsort.

A nyitányban Mádi Piroska kápráztatta el a közönséget szerelmes áriájával, majd egy pajkos duettel folytatódott a műsor. Oszvald Marika nagy ováció kíséretében lépett először a színpadra a Légy az ici-pici párocskám és a Ma éjjel táncolnék című musical slágerekkel. A következő dalban Göth Péter kalauzolta a közönséget a fővárosi éjszakába, hiszen „Pest megér egy estet!”, ahogy azt a Csinibaba című filmben már hallhattuk. A Leányvásárból Köllő Babett mesélte el a hottentotta lány történetét, majd Káldi Kiss András bariton operaénekes előadásában hallhattunk szerelemes melódiákat, a vágyakozó, forróvérű szerelmes énekét. Az Orfeum hangulatát idézte meg, melyhez Toulouse-Lautrec posztimpresszionista festőművész plakátrészleteit vetítették a háttérbe.  A Moulin Rouge és Párizs fűtött éjszakáit idézte fel a tánckar a kán kánnal és Köllő Babett a Carambolina című dallal.

A második felvonásban a magyar táncoké és nótáké volt a főszerep. „Adj egy édes csókot drága kis baba, így kívánja ezt a huszár regula, csókot csattanósat, cipi cupi cuppanósat; adj egy édes csókot drága kis baba.” Oszvald Marika, az ezerarcú színésznő bohókásabbnál bohókásabb stílusban énekelte el az ominózus mondatot, miközben arról az operettes Juliskáról mesélt, aki a katonákra bukik. Tűzről pattant menyecskét formált meg a csárdásban, amelyet a híres cigánykerék tett még látványosabbá, a nézők elé tárva a csipkés alsóneműt.

A táncjelenetekkel tarkított, humorral fűszerezett könnyed estén maradandó élményben lehetett része a jászberényi közönségnek, hiszen Oszvald Marika és barátai igazán színvonalas és impozáns operett műsort hoztak ajándékként az új esztendőre.