Újabb győzelmet aratott a JRK.

A Jászberényi Röplabda Klub vasárnap (01,31,) kora este az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesével csapott össze, és a női NB I-es bajnoki mérkőzésen a mieink begyűjtötték a három pontot.

A Kapos-parti gárda egy rendkívül kiélezett, 3:2-es MTK elleni győzelemmel hangolt a mieink elleni találkozóra, mégsem lehettek felhőtlenül optimisták a vendégek. Immár ugyanis nem erősíti a keretüket a jászberényi nevelésű Szívós Ildikó mellett Szombathelyi Kitti és Jenei Andrea sem.

            A 8. helyezés megszerzéséért a TF-fel óriási harcot vívó kaposváriakra gyorsan nyomást helyezett csapatunk. 3-4 után ugyanis 7-0-s szériát mutattak be a berényiek: többek között Borsos Lili sáncával, Ivana Gardovic hatalmas erejű leütésével, vagy épp Irena Mishonova remek támadás-befejezésével 10-4-re fordított a JRK. A nehéz helyzetben lévő dunántúliakkal szemben nem egyszer szinte tündököltek kedvenceink, s a nagy összpontosításuknak köszönhetően – mások mellett Pintér Andrea leütésével és Dragana Brkovic nyitásával, vagy épp Bleicher Nóra leütésével 18-10-re alakult az eredmény. A berényiek közül mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz és ennek megfelelően a hazaiak uralták a mérkőzést. Irena Mishonova leütésével már tíz is volt „közte”, Ivana Gardovic pedig végképp eldöntötte a szett végkimenetelét (25-12).

            A nagy magabiztossággal megnyert nyitó játszma után Deme Gábor, a JRK vezetőedzője játéklehetőséget biztosított a cserejátékosainak – elsőként Bleicher Rékának. A január elején szerződtetett feladónk gyorsan felvette a mérkőzés ritmusát és több jó labdát is feladott társainak – akik pedig azokat nagyszerű hatékonysággal értékesítették is. 11-9-es állásnál ismét következett egy 6-0-s széria, 17-9-ig meg sem állt a berényi henger. Csapatkapitányunk, Ivana Gardovic többször is eredményes tudott lenni nyitásból, Horváth Alexandrának pedig esélye sem volt Irena Mishonova leütésével szemben. Időközben szóhoz jutott Bleicher Nóra helyett Takács Bernadett, aki néhány perc után eredményes is tudott lenni. Jó volt látni, hogy mind a kezdő-, mind a cserejátékosok nagy elánnal vetették bele magukat az ütközetbe – ráadásul az éppen cseresarokban lévő nagy lelkesedéssel buzdították csapattársaikat. A jelentős előny nem olvadt, s Mészáros Péter, a Kaposvár vezetőedzője hiába kért időt, Pintér Andrea ászával 22-12-re is elhúzott ellenfelétől a Jászberényi Röplabda Klub. Innen pedig ezúttal sem volt visszaút az egyetemisták számára, 25-17.

            Bár a vendégek mindent megtettek a minél szorosabb eredmény kivívása érdekében, egyértelműen látszott, melyik az erősebb együttes. Emellett a jelentős előny birtokában is nagy harci szellem jellemezte Lékó Lilláékat. S ha már a JRK liberóját említettük, a mieink saját nevelésű játékosa ezúttal sem ismert elveszett labdát, lehetetlennek tűnő helyzetekben is megkísérelte utolérni a tőle méterekre lévő labdákat. Dicséretes volt az egész gárda hozzáállása és ez az eredményben is megmutatkozott. Pintér Andrea a játszma elején zsinórban szerzett négy pontjával 6-1-re módosult az állás, ez pedig megalapozta a továbbiakat. Ezt követően Milica Krstojevic, Kovács Fatime, Kocsmár Karola és Gregor Helga is bizonyíthatott az edzői stábnak – és mindannyian hasznosnak bizonyultak és élni tudtak az eséllyel. Jelentős változások történtek tehát a pink mezes jászberényieknél, aminek eredményeképpen 13-7-ről 13-12-re is felzárkózott vetélytársához a Kaposvár. Mielőtt azonban az egyenlítésben reménykedtek volna Mészáros Péter játékosai, mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a kisebbfajta holtponton. Így láthattunk több szemrevaló leütést Ivana Gardovictól, Takács Bernadett-től és Milica Krstojevictől is. Sőt Kovács Fatime nyitásaival 19-15-re módosult az eredmény, ezzel kicsit megnyugtatva a kedélyeket. A végjáték tehát ismét viszonylag nagy hazai fölényt hozott és végül Kocsmár Karola pontjával nemcsak a harmadik játszmát, hanem a meccset is megnyerte a Jászberény (25-20)!

Jászberényi Röplabda Klub – 1. MCM-Kaposvári Egyetem: 3:0 (12, 17, 20).

Jászberényi Röplabda Klub: Borsos Lili, Irena Mishonova, Ivana Gardovic, Pintér Andrea, Bleicher Nóra, Dragana Brkovic. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Bleicher Réka, Takács Bernadett, Milica Krstojevic, Kovács Fatime, Kocsmár Karola, Gregor Helga. Vezetőedző: Deme Gábor.

1. MCM-Kaposvári Egyetem: Pós Adrienn, Duduka Ingrid, Pedranzini Letícia, Pintér Zsanett, Jezerniczki Tímea. Liberó: Csitári Virág. Csere: Rák Rebeka, Fáth Kinga (liberó). Vezetőedző: Mészáros Péter.

Deme Gábor (JRK): „Az első szettben jól játszottunk. Utána kipróbáltam különböző szerkezeteket és a harmadik játszmában igyekeztem mindenkit pályára küldeni, úgyhogy ez így volt jó. Mindenki megtette, amit kellett. Örülök neki, hogy tudtam nekik is játéklehetőséget biztosítani.”

Mészáros Péter (Kaposvár): „Remélem, kaposvári szempontból nem ez a maximum. Az összes játékelem pontosságán, valamint a mezőnyvédekezésen kell még javítanunk. A Jászberény volt a favorit, főleg itthon, de szerettük volna valamennyire megnehezíteni a dolgát; ma ez ennyire sikerült.”

Budai Levente