Megtört a jég, győzött a kosárlabda csapat!

Hosszú idő kereken 115 nap telt el, hogy Jászberény kosárlabda szurkolói újra győzelmet ünnepelhettek a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Az előjelek ugyan városunk csapata szempontjából voltak kedvezőbbek, hiszen a Szeged együtteséből többen (Armelin, Jereminov és Juhos) nem léphettek pályára. Sőt edzőjük Nikola Lazics is, – eltiltás miatt – a lelátóról figyelhette „fiait”. Viszont hazai oldalon mindenki bevethető volt. Ennek ellenére a Tisza partiak kezdek jobban, de 6 perc elteltével fordult a kocka és 15-13 állt a falitáblán. Sajnos utána Molnár András percei következtek, hiszen három trojkát hintett a berényi kosárba. De azért sikerült három mínusszal (21-24) zárni az első etapot. A 2. negyed forgatókönyve is hasonló volt, Molnár elsüllyesztette 5. hármasát is, és társai is rendesen termelték a gólokat, a mieink pedig futottak az eredmény után. Így nem meglepő, hogy a nagyszünetben 36-47 számok álltak egy negyedórát az eredményjelzőn. Mindenképpen megjegyezendő, hogy az első 20 perc közepes színvonalat hozott, a játékvezetők meglepő ítéleteikkel pedig még inkább lerontották. Egy példa a sok közül: Shermann a hazai csapat centere háttal „tolatott” a Szeged palánkja felé – figyelve hogy mikor kapja a labdát – és mivel közben a háta mögött megbotlott egy szegedi fiú, támadó személyit jegyeztek be az amerikai nevére.

A második félidő eleje is hasonlóan zajlott, ám amikor a 28. perc elteltével Dramicsanin – aki sokáig kényszerpihenőn ült a padon 3 faultja miatt – bedobta első találatát (ami 3-ra hízott mivel triplánál lökték fel) érezhetően megmozdult valami és az etap végére már mindössze csak két egységgel (61-63) vezetett a vendégcsapat. A hazai publikum is „vette a lapot” az eredmény láttán és óriási elánnal kezdte támogatni csapatát, minek eredményeként a 36. percben már 80-73 volt olvasható a falitáblán. Igaz ugyan, hogy Molnár András továbbra sem tudta elhibázni hármas dobásait, de megakadályozni a jászberényi győzelmet már nem tudta. A 2. játékrészben változott a játékvezetői felfogás is, ekkor mintha a vendégek megmozdulásait értékelték volna „érdekesen”. Ezzel együtt sem rajtuk múlott a végeredmény kialakulása.   

JP-TOP COP Jászberény – Naturtex-SZTE-Szedeák 86-77

Jászberény: Caffey 17/3, Cohn 24/6, Horváth 16/9, Dramicsanin 7, Sherman 16 Csere: Cseh 4, Soós -, Blaskovits 2, Szögi –

A mérkőzés után természetesen a berényi csapat vezetőedzője Szrecsko Szekulovicsnagyon boldog volt, és játékosai lelkesedésén túl, a szurkolók bíztatását emelte ki. Soós Gábor csapatkapitány pedig e hasábokon is köszöni a publikumnak, hogy a csapat mellett maradtak a sok vereség ellenére is, emellett a Szeged elleni siker egyik okaként is szurkolásukat jelölte meg.