Már csak egy csatár hiányzik a JFC –nél.

Február közepén rajtol a labdarúgó NB III., így január első napjaitól kezdődően, nagy a mozgolódás a Jászberényi FC háza táján. Erről számol be Dr. Gottdiener Lajos a klub elnöke.

„Több változásról tudok beszámolni, hiszen mind az edzői stáb, mind a játékoskeretben történtek cserék. Lukácsi Antal és Rácz Róbert helyére másik két szakember érkezett. Gróf Attila, mint kapusedző, Arany László pedig, a segítőedző szerepét tölti be a csapatnál. Távozott Sándor István szakmai igazgató is, aki munkáját nem tudta összeegyeztetni a Puskás Akadémiánál végzett feladatával. Új sportigazgatónk van Giorgi Odiladze grúz szakember, aki Svájcban és hazánkban is tevékenykedett korábban, így jól beszéli a magyar nyelvet.

A játékosok tekintetében megköszöntök a szereplést már korábban Tóth Attilának, a múlt héten pedig Varga Attila, Horváth Richárd és Kállai István távozott a klubtól. Természetesen helyükre folyamatosan keressük az új játékosokat. Már megállapodtunk Ponczók Csabával, Lukács Richárddal és Kiss Róberttel és előrehaladott tárgyalások vannak Soretcz Szabolccsal, akit a balhátvéd posztjára szemeltünk ki. Ponczók CsabaAusztriából tért haza, előtte pedig a Vasas utánpótlás csapatában játszott, mint ahogy Lukács Richárd is. Kiss Róbert Rákosmente együtteséből, Soretcz Szabolcs pedig Vácról igazolt Jászberénybe. Mindenképpen szeretnénk még az átigazolási időszak befejezéséig egy csatárt is igazolni. Mindezeken kívül, több tehetséges fiatalt is behívtunk a felnőtt csapat edzésire. Így Nagy Szabolcs, Csuzz Martin, Gulyás Szabolcs valamit Szabó Ádám és Szabó Tamás is látogatja a tréningeket, sőt többen edzőmeccsen is lehetőséget kaptak. Sajnos két játékosunk, Szilágyi Norbert és Bálint Artúr a tavaszi idényben már biztos nem léphet pályára, hiszen a keresztszalag műtétjük után egy féléves rehabilitáció vár rájuk. Több edzőmeccset játszott a csapat és úgy látom, hogy kezd kikristályosodni Igor Nicsenko vezetőedző számára a legjobb összetétel.” – fejezte be tájékoztatását a JFC elnöke.

Január 30-án a fővárosban játszott felkészülési meccset a berényi gárda:

ESMTK – Jászberényi FC 1-2.

JFC gólszerzői: Lukács Richárd és Igor Nicsenko.

JFC: Menczeles Iván – Lékó Gergő, Szanyi Krisztián, Ulvicki Mihály, Sorecz Szabolgy – Tisza Kálmán, Ponczók Csaba, Dancsa Máté, Lukács Richárd, – Igor és Kiss Károly. Csere: László Krisztián, Gulyás László, Csuzz Martin, Nagy Szabolcs, Gulyás Szabolcs.Miski Zoltán a kispadról figyelte fiatal kapus kollégáját, Mile, Páles, Ludasi, Ziska és Litkei pedig, apróbb sérülés miatt nem voltak a keretben.

Február 6-án (11,00 órai kezdéssel) Gyöngyös vendégszereplésével fejeződik be a felkészülési időszak, a bajnoki rajt pedig Kazincbarcikán lesz, február 13-án.