Rangos díjat nyert a város

A 2013-ban alapított Holnap városáért Díj ünnepélyes Díjátadójára január 21-én, Budapesten, a Pest Megye Önkormányzat Dísztermében került sor. Az eseményt dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, Magyarország korábbi nemzeti erőforrás minisztere nyitotta meg. Jászberényt Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester és dr. Birinyi Alexandra, a kabinet munkatársa képviselte.

Jászberény Város Önkormányzata ugyanis nyert, így A Holnap városáért Díj 2015 védjegyhasználatára jogosult a Művészet, a Kultúra, az Örökség megőrzéséért kategóriában. Az elismerést Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester vette át. Takács Júlia a City Hungary ügyvezető igazgatója, a Díj alapítója kiemelte: Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Ezt tiszteletben is kell tartanunk! Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a magyar városok, települések.

201601270006.jpg

A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek! Értékeinkre, munkánkra büszkék lehetünk, s erősségeinkre építkezve tudunk továbbfejlődni. Olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket jutalmaznak az elismeréssel, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése.
Hajnal-Nagy Gábor lapunknak elmondta, hogy a város büszke lehet az elismerésre, ami azt jelzi, hogy erőfeszítéseinket, eredményeinket mások is észre veszik és értékelik. A jászberényi kulturális élet élénk, programok és rendezvények sokasága szinte egész évben várja az ide látogató vendégeket, mindamellett, hogy városunk lakosságának és egyben minden korosztálynak művészeti és kulturális élményeket szolgáltatva próbáljuk a lakosságban megőrizni, erősíteni a város szeretetét illetve a jász identitást.
Büszkék vagyunk hagyományainkra és értékeinkre, melyet közös összefogással évről évre ápolunk és építünk. Az alpolgármester azt is kiemelte, az a legfontosabb, hogy a mostani és a jövő nemzedék számára a jász identitás ne csak szóban, rendezvények és programok szervezésével maradjon fenn, hanem szülessen meg újra, s őrződjön az emberek szívében, hiszen ez lényünkből kell, hogy sugározzon.

A nyertes pályázatokról magyar-angol nyelvű összefoglaló készül és letölthető e-book formájában lesz elérhető, bemutatásukat hazai és nemzetközi kommunikációs kampány kíséri.