Menedzserek és focista lányok

Január 23-án, szombaton a tizenhetedik menedzser bállal elkezdődött számunkra a báli szezon. Volt már ilyen, hogy szárazon kezdtük és hóban fejeztük be hajnalban. De nem is ez a lényeg, hanem ami közte volt.

Ha már a szárazság felvetődött, érkezéskor dr. Rédei István elnök és Szatmári Zoltán a rendező Jászsági Menedzser Klub Egyesület képviseletében a barátságos köszöntés után a Juhász testvérek egri pincészetének borai felé terelgettek bennünket. Mint később kiderült, a 2012-es évjáratú Gesztenyés Merlot jó választás volt indításnak, a torkok szárazságát elűzendő.

201601270026.jpg

Az egyesület jogelődje idén húsz éve alakult meg, talán ennek is köszönhető, meg az új tagoknak, hogy 120 vendég tette tiszteletét a Déryné Rendezvényház termeiben. A díszteremben éppen elfértek az asztalok, és minden kisebb terem és előtér is funkciót kapott játékra, kortyolgatásra, eszmecserére. Nagyon helyén volt a zene, elég hangos az önfeledt mulatozáshoz, de beszélgetni is lehetett mellette. Gájer Bálint, a swing hercege nem akárki – és amint Dézsi Zoli, az este programjának kiváló vezérlője elővarázsolta a mosdóból –, ki is tett magáért. Az emlékezetes produkció azonban számomra ezen az estén a Buli Van Band Party zenekar énekesnőjéé volt.

201601270021.jpg

Ha Dézsi Zoli és a produkciók szóba kerültek, kissé csapongjunk az időrendet felborítva. Zoli révén mindenki számára kiderülhetett menet közben, hogy profizmus kell az est görgetéséhez, és ez meg is van. Ám a tombolánál ez kevés lett volna, a jelenlévők bensőséges ismerete nélkül: a jól elhelyezett félmondatok élménnyé tették a számhúzást azoknak is, akik nem nyertek. Még leginkább Lányi Lászlóék népes asztalának volt/lett malaca – igaz élő.
Sok volt a nyeremény, sok a tombola, de félúton elfogyott az összes. Talán azért is, mert ezúttal a női focicsapatot támogatták a bevételből. Róluk most csak annyit, hogy dr. Gottdiener Lajos jegyző olyan hölgykoszorúval vonult be a terembe, hogy azt hittük változott a műsor, manökenek lépnek fel. Nem léptek fel, ők a focista lányok.

201601270025.jpg

Kitartottak a vendégek, volt téma bőven. Kis csoportok alakultak Rédei István, Szabó Tamás és Pócs János körül éppúgy, mint Fülöp Béla és Oszvald Nándor mellett. Annyira önfeledt és áradó volt a beszélgetés, hogy a tomboláig a szokásosnál kevesebb volt a tánc, de utána aki akarta, bőven bepótolta.

A vacsorát a Bobák Party szerviz szolgáltatta. A pástétom trilógia kezdetű előétel is ízletes volt, a főmenü pedig a nevéhez méltónak bizonyult: Lassan sült marha hátszín vargánya-rókagomba raguval, parajos-burgonyás rétessel, bébi zöldségekkel. Aki szerint ez flancos, azzal sem tudunk vitatkozni, de mikor kerüljön elő ilyen munkás és egészséges étel, ha nem a bálban. Odahaza szerda este biztosan nem. (De lehet, hogy kedden sem). Tugyi Róbert cukrászmester révén a mesterségében járatlanabbak is megtanulhatták, hogy a makaroni egy i betűvel szűkebben már nem egy tál gőzölgő tészta, hanem apró édesség.

Jó este volt.