Asztali csendélet télen

A hónap műtárgya a Szikra Galériában Laki Ida Asztali csendélet télen című korai munkája, amit február 2-án, kedden 17 órakor mutatnak be.

Laki Ida festő Jászjákóhalmán, 1921. január 10-én született. 1948-tól 1953-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskolára járt, ahol Pór Bertalan, Kmetty János, Barcsay Jenő és Szőnyi István voltak a mesterei. Pór Bertalan osztályában egy ideig tanársegédként működött.

Tanulmányúton járt több kelet- és nyugat-európai országban. A természeti látvány inspirációjára született képeit a kontúrokkal összefogott színfelületek dekorativitása jellemzi. Az 1970-80-as években kapcsolatba került a NYÁK (nyomtatott áramkör) lemezekkel, és megtalálta bennük azt a kifejezési formát, melyet a festményeinek megalkotásához is felhasznált.
 A hónap műtárgyának választott Asztali csendélet télen Laki Ida korai munkáiból való. (olaj, farost, 70×80 cm).

Az ünnepélyes festmény bemutató program során a Palotásy János zeneiskola növendékei szolgáltatják a zenét. A festőművészt és a festményt Varga József Zsolt festőművész méltatja. A hivatalos programot követően kötetlen beszélgetés lesz Laki Ida művészetéről, pályájáról, alkotásairól a család tagjaival, barátaival, ismerőseivel.