Visszavágott a Falco

Októberben a 2. fordulóban, 99-91 arányban Jászberény kosárlabda csapata nyert a Falco ellen, viszont a szombat esti (01.23.) visszavágón ők elérték a bűvös 100 –at. A mieink viszont csak 76-ig jutottak, így továbbra is a sereghajtó szerep betöltése maradt a berényi alakulatnak.    

Pedig elég jól kezdtek Horváthék Szombathelyen. Igaz régi ismerősünk Miljan Rakics triplájával, majd hatalmas blokkjával indult a mérkőzés, de kisvártatva Dramicsaninék átvették a vezetést és a negyed vége 20-27-el zárult. A folytatás is jól indult, hiszen a vendéglátók továbbra sem találták a fonalat. Később aztán egyre jobban erőre kaptak és 35-35-nél beérték a mieinket. Innentől kezdve aztán elkezdték a pontgyártást – főleg a tripláiknak köszönhetően -, egyre jobban szaporodott a találatok száma és a 2. etapot 26-8-ra nyerték, az első félidő pedig, 46-35 állásnál ért véget.

A szünet után aztán meghökkentő eredménnyel 20-0 –s rohammal nyitottak Kálmán László legényei. Később aztán Caffey ugyan megelégelte a berényi gólelégtelenséget, de ezzel együtt is 73-49-el zárult a 3. etap. A záró negyed – a hatalmas előny tudatában – „örömkosárnak”  bizonyult a szombathelyiek számára, hiszen minden játékos szóhoz jutott és ami megdöbbentő mindenki be is talált a berényi kosárba. Így a végén örülhettünk, hogy „csak” 24 lett a differencia két csapat között.

Falco-Trend Optika KC Szombathely – JP-TOP COP Jászberény 100-76

JKSE: Caffey 27/15, Cohn 8, Horváth 5/3, Dramicsanin 12/6, Cseh 2 Csere: Sherman 20, Soós 2, Mándoki -, Szögi –

„Csak tizenöt percig játszottunk jól, addig tudtunk jól védekezni, jól támadni, és azt csinálni, amit megbeszéltünk. Minden játékosomnak végig kell gondolnia a saját helyzetét. Nagyon gyengék voltunk ma este.” – nyilatkozta a meccs végén a JKSE vezetőedzője,Szrecsko Szekulovics.

Nos, szombat estig lesz idő a fiúknak elgondolkodni a hogyan tovább -ról. Bizonyára minden játékos egy megoldáson töri a fejét: hogyan győzhető le a Szeged január 30-án, szombaton 18 órai kezdettel. A szurkolókon nem múlik remélhetőleg a CSAPAT is ezen lesz…