Berényi hokisok sikere Hatvanban

Hatvanban immár 2. alakalommal rendezték a Hatvani Amatőr Jégkorong Bajnokságot. A sportrendezvényen értelemszerűen teljesen amatőr, – általában baráti körökből összeállt – alakulatok találkoztak egymással január 23-án, szombaton.

Hatvanban az utóbbi időben minden télen egy mobil jégpályát „állítanak talpra”, befedik ponyvával és itt hódolhatnak kedvenc téli sportjuknak a korcsolyázni vágyók, beleértve természetesen a jégkorongozókat is. A bajnokság másodszori megrendezése is pont ennek jegyében zajlott, azaz: a hatvani jégpálya és a jégkorong népszerűsítése, párosítva a szabadidő hasznos eltöltésével.

Jászberényből két csapat – Jászberényi CHC és azIce-Stars – nevezett a bajnokságba, sőt az "Itt a piros hol a piros" együttesének a felét is a CHC három játékosa erősítette. A jászberényiekkel együtt 8 együttes mérettette meg magát az amatőr bajnokságban. A csapatok 6 fővel nevezhettek, viszont a jégen egyszerre – a mini pálya miatt – csak 3-3 fő szerepelhetett a küzdelmek során. A rendezők két csoportra osztották a résztvevőket, ahol körmérkőzések után kialakult sorrend szerint, a legjobbak játszhatták a döntőt, a 2. helyezettek pedig, a 3. helyért csaptak össze. A CHC hamar „elvérzett” egy gól híján nem léphettek előre, a vegyes csapatban lévők pedig a 4. helyen végeztek. Az Ice-Stars viszont remekül szerepelt. A csoportmeccseket gond nélkül nyerték, a döntőben viszont már igen meg kellett izzadniuk a győzelemért, de végül is ez is sikerrel zárult.   

Ice-Stars – Vakundok 7-5

A Hatvani Amatőr Jégkorong Bajnokság megnyerése: Oskola Sándor, Tóth Attila, Guba Martin, Krasnyánszki István, Békefi Dávid ésJovanov Levente nevéhez fűződik. Az eredményhirdetésnél a berényi alakulat a kupa és az érmek mellett 6*2 fő részére szóló mátraszentistváni sí belépőt vehetett át Horváth Richárdtól, Hatvan polgármesterétől.

Mint azt Krasnyánszki István elmondta, az egész rendezvény nagyon barátságos és hangulatos környezetben zajlott. Minden csapat nagyon lelkesen játszott és sportszerű küzdelmek zajlottak a pályán mindvégig.