Tisztes helytállás az Olaj ellen

Rég nem látott teltház előtt zajlott január 16-án, szombaton este a Jászberény – Szolnok közti NBI A-as bajnoki mérkőzés. Mindez több tényező befolyásolta. Egyrészt, sokan átjöttek a megyeszékhelyről biztatni a többszörös bajnok, kupagyőztes alakulatot, másrészt, több hazai szurkoló kíváncsi volt, hogy Szrecsko Szekulovics mester hol tart a csapat újjászervezésében.

Az első negyedben úgy tűnik, hogy nem tétlenkedtek a fiúk az elmúlt napokban. Jól mozogtak és ők kezdték a pontgyártást is, majd sokáig fej-fej mellett haladt a két a csapat. A hazaiaknál főleg Sherman hívta fel magára a figyelmet, többször volt eredményes a palánk alatt. A negyed végére aztán magára talált a bajnok és hét egységnyi előnnyel (22-29) zárta az első etapot.
A 2. negyed elején is hasonló volt a játék képe, később viszont Vojvoda vezérletével, már tíz fölött volt a differencia a két alakulat között. Sportszerű volt a meccs, jó volt a hangulat, ám az első félidő előtt néhány perccel egy nagy durranás jelezte, hogy hol ülnek az Olaj magáról megfeledkezett szurkolói. Történt ugyanis, hogy valaki közülük véletlenül megtalálta zsebében a szilveszterről megmaradt petárdáját és a palánktól néhány méterre élesítette azt be. Szerencsére a rend őrei azonnal ott termettek és néhány perc után folytatódott a játék, majd kezdődött a nagyszünet 42-58-as állásnál.

A pihenő után visszaesett mindkét részről a lendület és így a publikum is szinte csendben figyelte az eseményeket. Békés körülmények között zajlott a játék, és a negyeden belüli eredmény 16-16-os döntetlent hozott. A falitáblán pedig megmaradt a már több perce tartó 16 pontos Olaj előny (58-74).
A záró negyed előtt sokunk véleménye az volt, hogy ha nem kapunk többet száznál és 20 ponton belül maradunk a végére, akkor elégedettek lehetünk. Dicséretére legyen mondva a fiúknak, ők másképp gondolták és nagy lelkesedéssel kezdték faragni a különbséget. Már csak kilenc volt közte, amikor a legvégén Gregory, a vendégek légiósa büntetőhöz jutott és ennek gólra váltásával, újra tíz egység fölé nőtt a különbség.

JP-TOP COP Jászberény – Szolnoki Olaj KK 81-92

JP-TOP COP Jászberény: Cohn 11/3, Horváth 11/3, Soós 5/3, Dramicsanyin 14/3, Sherman 19 Csere: Caffey 12, Cseh 8, Blaskovits -, Szögi 1.
Nem vallott tehát szégyent kosárlabda csapatunk, mindenképpen vállalható az ilyen arányú vereség a nagy testvértől. A csapat új edzője, Szrecsko Szekulovics elégedett volt a társasággal, továbbá nagyon örült a sok nézőnek és a jó hangulatnak. Reméli, hogy a legközelebbi hazai meccsen még jobban játszanak fiai.